Novica

Nastavitev trosilnika gnojila za optimalni izplen

Pri efektivnem gnojenju igra veliko vlogo natančnost. Zato je potrebno, da gnojilo popolnoma razpršimo med pridelek in si tako zagotovimo največji izkoristek granul.
Nastavitev trosilnika gnojila za optimalni izplen

Natančno kmetijstvo je jedro podjetja Kverneland. Ni vse samo v elektroniki, ampak v pravilni nastavitvi trosilca. Ta vključuje optimizacijo vnosa in zagotavljanje enakomerne razpršenosti hranil po celotnem polju, kar rezultira v donos pridelkov in zaščito tal.   

Kverneland že leta sodeluje s kmeti in v celoti razume vaše potrebe, kot je zaščita pridelka in izboljšava poslovanja kmetije. 

Večina proizvajalcev za nastavitev trosilca, uporablja nastavitve po generičnih imenih gnojil. Vendar pri Kverneland se poslužujejo bolj natančnemu pristopu. Trosilce nastavijo po fizičnih značilnostih posameznih gnojil. Tako zagotovijo najboljše prilagajanje trošenja na posamezne tipe gnojil.  

Za nastavitev trosilca, upravitelj uporabi "shaker box" za določitev velikosti granul in njihovo porazdelitev. Nato posodo, ki kaže težo na liter, za ugotovitev pravilne gostote trošenja granul. Pri tem je v pomoč aplikacija na telefonu, spletna stran ali avtomatske nastavitve. Tako stranka enostavno optimizira nastavitve trosilca na individualen tip gnojila. Rezultat je opazen v prihranku stroškov, izboljšani kakovosti pridelkov in povečanem donosu. 


Shaker Box


Posoda, ki kaže težo na literCenter Flow sistem uporablja osem lopatic na disk, tako izboljša kvaliteto razporejanja. Predvsem pri višji hitrosti in nanašanju. Večina trosilcev zgolj izpusti gnojilo v disk, ter nekontrolirano in neenakomerno razprši granule po polju. Nasprotno deluje Kvernelandov Center Flow. Najprej gnojilo izpusti v dozirnik v center diska, nato z enakomerno hitrostjo in kontrolirano izpušča, brez poškodovanja samih granul. Kvaliteta trošenja je nespremenjena tudi na hribovitem terenu. 

Edinstven sistem tehtanja, pritrjen med okvirjem in rezervoarjem, omogoča dinamično tehtanje, zgolj rezervoarja, kar rezultira v popolno avtomatizirani kalibraciji razpršitve. 


V kombinaciji s ISOmatic, GeoControl, se delovna širina avtomatsko prilagaja tako, da preprečuje prekrivanje gnojenih območij, brez spreminjanje hitrosti razpršitvenega diska. Z uporabo GeoSpread lahko enostavno prihranimo do 15% stroškov.


Modeli trosilcev gnojil:Vas zanima več? 

Kontaktirajte našega komercialista Amadej Požun (+386 30 714 814), pišite na amadej@grapak.com ali nas obiščite v najbližji poslovalnici.


vir: Kverneland

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti