Novica

Novi JCB iCON

JCB revitaliziral Fastrack iCON. Hiter, vsestranski in gladko delujoč Fasctrac ima zdaj novo kabino. Pohvali se lahko s posodobljenimi kontrolami, visokotehnološkim zaslonom, preoblikovanim joystock-om.
Novi JCB iCON

Lahko bi rekli, da je skrajni čas, da Fastrac vstopi vštric z novitetami, ki jih že vsebujejo kabine konkurenčnih strojev.  

JCB je na svojem sedežu v Rocesterju v Združenem kraljestvu predstavil novi Fastrac. Zaenkrat je znano manj podrobnosti, vendar imamo prve informacije o JCB Fastrac iCon kabini. Vsebuje popolnoma nov nadzor, nov terminal, armaturno ploščo v obliki tablice in ISOBUS. To je nov koncept delovanja iCon, ki bo na voljo za JCB Fastrac 4000 in Fastrac 8000.  JCB v tem ni sam. Tudi drugi proizvajalci traktorjev so v zadnjih letih prebili nove temelje, ko gre za nove koncepte delovanja – na primer Fendt s FendtOne ali Case IH z AFS Connect.To so nove funkcije Fastraca, ki jih JCB povzema pod imenom iCon:  

 • iConfigure: nova pogonska ročica in hidravlična krmilna palica s prosto nastavljivimi gumbi, nov nadzorni naslon za roko, vrtljivo in potisno stikalo, funkcija za shranjevanje profila voznika in nastavitve priključenih strojev
 • iControl: novo upravljanje menjalnika s pogonsko ročico ali načinom pedala 
 • iConnect: funkcije ISOBUS in Novatel GPS sprejemnik


JCB Fastrac iCon: Nov presenetljiv koncept delovanja

JCB Fastrac-u še nikoli ni zmanjkalo posebnih funkcij. Že sam Trac-koncept s štirimi enako velikimi kolesi; konstrukcijo okvirja in visoko največjo hitrostjo 70 km/h, naredijo Fastrac nekaj posebnega. JCB zdaj predstavlja koncept delovanja iCon, ki ga lahko primerjamo s koncepti drugih proizvajalcev, kot je FendtOne.


iCon v Fastracu: Kaj je novega pri opravljanju?

Nekateri elementi iCona spominjajo na obstoječe koncepte delovanja drugih proizvajalcev. Na primer, gumbi na naslonu za roke, ki spreminjajo barvo glede na zasedenost hidravličnega ventila.  JCB to inovacijo imenuje iConnect.  Druga noviteta v Icon-Fastracu je krmilna palica oz. joystick iControl. Obe krmilni ročici omogočata vozniku, da prostim tipkam dodeli svoj razpored funkcij. Te so lahko funkcije, s področja dvižne opreme, kardanske gredi ali menjalnika. 


Na naslonu za roke: iCon z novim terminalom 

Poleg nove krmilne palice in pogonske ročice je novi naslon za roke opremljen tudi z novim terminalom za traktor. Voznik se po meniju na Fastracu pomika z vrtljivim gumbom. Omogoča shranjevanje nastavitve različnih profilov voznikov ter si tudi zapomni  nastavitve priključenih strojev.


Vozni vzvod ali krmilna palica: JCB Fastrac iCon zmore oboje

 Z JCB iCon v Fastrac prihaja tudi nov pametni nadzor prenosa upravljanja (STC). Voznik se odloči, ali bo JCB Fastrac upravljal s stopalko za plin ali krmilno palčko. Fastrac vsebuje dva tempomata. 

Zaslon za tablični računalnik v JCB Fastrac iCon

Že pri prejšnjih modelih Fastrac je JCB pri armaturni plošči sprejel drugačen pristop. Namesto analognih zaslonov je za volanom zaslon, ki izgleda kot tablica.

JCB Fastrac iCon prihaja z ISOBUS  


Poleg novih krmilnikov Fastrac iCon ponuja tudi funkcije ISOBUS. To so najpomembnejši podatki: 

 • Stopnja 2 ISOBUS 
 • Univerzalni terminal 
 • Funkcije ISOBUS AUX-N 
 • Osnovni nadzor nalog 
 • Nadzor odseka 
 • Setev in gnojenje za posamezno mesto z VariableRateControl 

Druge novosti v Fastrac iCon

V kabini Fastraca je tudi nov radio DAB. Na strehi se za sledenje uporablja satelitski sprejemnik Novatel. JCB ponuja nov klimatiziran voznikov sedež in nov klimatski sistem, za katerega se zdi, da je nadzorovan glede na količino sončne svetlobe. Več podrobnosti pa JCB še ni razkril. • Motor Šestvaljni motor, 6.6-literski Agco Power
 • Največja moč 235hp@1,900rpm
 • Največji navor 700Nm@1,500rpm
 • Menjalnik Agco ML180 two-range CVT
 • Najvišja hitrost 63kph
 • Teža 7.99t
 • Največja dovoljena teža 14.5t
 • Zmogljivost zadnjega dvigala 7t ali možnost 8t
 • Hidravlika 195 liter/min

Na voljo drugi modeli: 4160 (175hp), 4190 (208hp), 8290 (306hp), 8330 (348hp)


Vas zanima več o  ponudbi Claas zeleni program? 

Kontaktirajte naše komercialiste, pišite   ali nas  obiščite v najbližji poslovalnici

Vir:  Katrin Fischer und Thomas Göggerle,  29.04.2022, https://www.agrarheute.com/

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti