Novica

Nova oprema za sezono silaže - Claas DISCO kosilnice

Kosilnice Claas zagotavljajo odlične rezultate pod vsemi pogoji. Zato je MAX CUT kosilni greben vključen pri vseh CLAAS čelnih kosilnicah in skoraj pri vseh DISCO zadenjskih kosilnicah.
Nova oprema za sezono silaže - Claas DISCO kosilnice

Tisti kmetje, ki razmišljate o zamenjavi opreme za letošnjo sezono košnje, vas bo zagotovo zanimala Claasova ponudba kosilnic Disco.


Zakaj Claas kosilnice Disco?

1. Izboljšana geometrija priklopa, ki poravna glavno vzmet tako, da rezalno enoto obesi na njeno težišče, čeprav je še vedno pritrjena na traktorskem koncu kosilnice.

Po Claasovih besedah: Kombinacija z okvirjem, ki podpira celotno širino kosilnega grebena, posnema učinek centralno nameščenih kosilnic in zagotavlja enakomeren kontaktni pritisk na kosilni drog, kar ima za posledico enakomerno višino košnje.


2.  Serija Disco zajema več kot 50 modelov

Serija Disco zajema sedem modelov:


Pokrivajo delovne širine od 2,2 -10,7 m in vključujejo preverjen kosilni sistem Max Cut, ki je bil prej na voljo samo pri večjih modelih. Oblika rezalnega sistema je izdelana iz dveh kosov stisnjenih jeklenih plošč, kar daje višjo torzijsko trdnost z manjšo nevarnostjo razpok zaradi toplotnih napetosti pri vrtenju. Ima tudi valovit sprednji rob, ki omogoča, da se rezalne plošče namestijo bližje sprednjemu delu ležišča, kar v kombinaciji, posebej oblikovanimi diski zagotavlja večje prekrivanje med rezili za čistejši rez ter boljši pretok mase. 
Modela Disco 3,0 m in 3,4 m z zgibnim kotom 105˚ imata enako opremo, kot Disco Contour serija. Omenjeno omogoča, da enakomerneje sledijo valovitim gibanjem, čeprav niso centralno pritrjeni.


Druge pomembne točke vključujejo zmožnost košnje na terenu do 45˚, pregibni kot 95˚ zahvaljujoč menjalniku z dvojnim pogonom in sistem jermenskega pogona, ki ga je mogoče nastaviti brez orodja. Njegov pogonski sklop ne potrebuje vzdrževanja. Za popolno zaščito pa je vsaka kosilna plošča nameščena s pomočjo Claasove varnostne povezave, ki vključuje vnaprej določeno prelomno točko, ki se v primeru trka strga ter omogoča enostavno zamenjavo.


Serijsko je na voljo pogon z dvojnim menjalnikom, ki omogoča izjemno ozek transportni položaj in kot pregiba 95°. Njegovo število vrtljajev kardanske gredi je mogoče zmanjšati s 540 vrt/min na 460 vrt/min pri lahkih posevkih, kar znatno zmanjša porabo dizla. Zagotavlja, da so rezila štrleča čim bolj naprej z visoko stopnjo prekrivanja med njimi, ko se dvigajo nad gredjo in v posevek, kar vodi do bolj temeljitega in enakomernega rezanja.


Kosilnice na zalogi: Disco 32, 2750 in 3150F
 


Vas zanima več o ponudbi Claas zeleni program? 

Kontaktirajte naše komercialiste, pišite   ali nas  obiščite v najbližji poslovalnici
vir: Farming Independent, Justin Roberts, 11.8.2020; The Scottish Farmer, Ken Fletcher, 12.9.2020


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti