Novica

KVERNELAND vstopa v mehansko pletje plevela

KVERNELAND vstopa v mehansko pletje plevela

31. januarja 2023 je skupina Kverneland pridobila 100 % delnic podjetja BC Technique SAS (Francija), vodilnega proizvajalca kultivatorjev, rotacijskih bran, vodilnih vmesnikov in podrahljačev, ki se proizvajajo pod blagovno znamko Phenix Agrosystem. Ti izdelki in rešitve so dobro prilagojeni prihodnosti trajnostnega kmetovanja in strankam omogočajo učinkovito, natančno in dosledno obdelovanje in zatiranje plevela.

Kverneland z velikim veseljem predstavlja novo paleto izdelkov za mehansko pletje znotraj skupine Kverneland.

Poleg varne pridelave hrane je ena ključnih tem današnjega kmetijstva varstvo okolja. Nedavni evropski predpisi, pravila in politike so opredelili nove standarde in zmanjšali število dovoljenih komponent. Tako je mehansko pletje postalo eden od odgovorov kmetov za doseganje teh standardov, hkrati pa zagotavlja zdravo rast rastlin kot osnovo za uspešen pridelek.

Medvrstni kultivator Onyx


Medvrstni kultivator Onyx

Medvrstni kultivator Onyx je pravi pripomoček za plevel med vrstami. Poleg tega Onyx z razpokanjem zgornje plasti tal obnavlja vodne in zračne tekočine ter tako spodbuja fizikalno-kemične reakcije in življenje v tleh. Po drugi strani pa plast, ki jo ustvari medvrstni kultivator, zaustavi kapilarno delovanje in izhlapevanje vode ter ohrani zalogo vode. 

Onyx ponuja popolno prilagodljivost. Zaradi modularne zasnove ga je mogoče prilagoditi več posevkom od 12,5 cm do 80 cm medvrstne razdalje. Velika izbira različnih možnosti in dodatkov ga naredi izjemno vsestranskega in učinkovitega.

Onyx je na voljo v delovni širini od 2,84 do 12,12 m.


Usmerjevalni vmesnik Lynx

Vmesnik za usmerjanje, Lynx, ponuja najboljše manevriranje za absolutno natančnost v vrsti medvrstnih kultivatorjev, zlasti pri delu na pobočjih. Nameščen je med traktorjem in priključkom za drsenje po grebenih. Najbolj natančno delovanje tudi v višjih posevkih zagotavljata ena ali dve kolorimetrični analizi, kameri visoke ločljivosti, ki se upravljata s terminala v kabini traktorja.

Dva kolesa z velikim premerom trdno stabilizirata voziček. Bočne prilagoditve do 25 cm na obe strani za skupno 50 cm se prenesejo na zobe s hitro in natančno odzivnostjo, pri čemer to ne vpliva na vozno linijo traktorja.


Rotacijska brana Helios 


Rotacijska brana Helios v vrstnih posevkih

En prehod z rotacijsko brano Helios bo imel različne koristi za pridelke in zemljo:

  •   Prvič, tu je selektivno mehansko pletje, ki se učinkovito izvaja v vseh pogojih tal pri 6 do 15 km/h z majhnim vplivom na rastoči pridelek.
  •   Drugič, z razpokanjem zgornjega sloja tal brana obnovi navpični tok tekočin, vode in zraka ter tako spodbudi fizikalno-kemične reakcije in življenje v tleh.
  •   Tretjič, rotacijska brana Helios pusti strnjeno plast nad setveno posteljo in zaustavi kapilarno delovanje, zmanjša izhlapevanje vode in ohrani rezervo vode za razvoj pridelka.

  Helios je na voljo v delovni širini 3 m in 6 m. Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti