Novica

CLAAS ARION 470 dosegel vrhunske rezultate v DLG PowerMixu

Harsewinkel/Le Mans, marec 2023. CLAAS ARION 470 HEXASHIFT je bil dosledno izvrsten v smislu učinkovitosti in moči na testu, ki ga je izvedla revija za kmetijske stroje profi . Na mednarodno priznanem preizkusu DLG PowerMix je vodilni model priljubljene serije ARION 400 spodkopal referenčno področje v smislu porabe goriva, včasih z dvomestno številko - in prav tako pokazal posebno moč pri meritvah vlečne sile.
CLAAS ARION 470 dosegel vrhunske rezultate v DLG PowerMixu

Najbolj varčen v svojem razredu: ARION 470 je s specifično porabo goriva 270 g/kWh (plus 25 g/kWh AdBlue ) v DLG PowerMixu in 351 g/kWh (+ 32 g/kWh AdBlue ) v PowerMixovih transportnih ciklih HEXASHIFT postavil nove rekorde učinkovitosti in premagal prejšnje testno polje za skoraj 3 in neverjetnih 16,1 odstotka (profi izdaja, april 2023). S temi vrhunskimi rezultati na preizkusih zmogljivosti, izvedenih v imenu strokovne revije profi, agilni štirivaljnik utrjuje svoj položaj na trgu kot eden najbolj priljubljenih traktorjev v svojem razredu.


Rekordno učinkovit in zmogljiv

ARION 470 je najprej bil podvržen obsežnim preizkusom zmogljivosti in porabe goriva na dinamometru kardanske gredi in dinamometru z valji. Prvi rezultati na zavori kardanske gredi so pokazali, da je ARION 470 pravi pogonski agregat, a hkrati varčen. Pri priključni gredi je bilo na voljo do 106,1 kW (144,25 KM ) od 114 kW (155 KM ) izhodne moči – odlična vrednost. Navdušil je tudi maksimalni navor 600 Nm in 34-odstotna rast navora. Traktor je porabil le 242 g/kWh (pri nominalni hitrosti) oziroma 224 g/kWh (pri največji moči) dizla in vsak po 25 g/kWh AdBlue – po mnenju profija so to vrhunske vrednosti. S 270 g/kWh plus 21 g/kWh AdBlue je "varčevalni čudež" v povprečju v praktičnem PowerMixu , na katerem se na preizkusnii napravi simulirajo različne operacije dela na terenu, skoraj tri odstotke pod povprečjem vseh do sedaj izmerjenih traktorjev.

Posebej izstopajo vrednosti za težka in srednje težka vlečna dela s plugi in kultivatorji – tu je testni kandidat iz Le Mansa porabil okoli 6 odstotkov manj od povprečja. Kljub nizkemu razmerju med močjo in težo, ki znaša le 51 kg/kW (37,51 kg/ KM ), ARION 470 pretvarja posebej veliko moči motorja v vlečno moč. Zahvaljujoč izjemnemu oprijemu doseže impresivno največjo vlečno moč 98,1 kW ( 133,38 KM ) – to je bistveno več, kot lahko ponudijo številni težji traktorji v tem razredu zmogljivosti.


16 odstotkov bolj varčna poraba goriva v prometu

ARION 470 se je v prometu izkazal za še bolj varčnega: vrednost porabe je 351 g/kWh (plus 32 g/kWh AdBlue ) pri 40 km/h, kar 16,1 odstotka pod povprečjem! Preizkusni traktor je bil opremljen s šeststopenjskim menjalnikom moči HEXASHIFT, ki omogoča največjo hitrost 40 km/h z varčnimi 1660 vrtljaji motorja.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti