Novica

Kverneland E-drill z itegrirano sejalnico A-drill, za dodatne vrste semen ali gnojila

Pravi koncept za trajnostno in učinkovito kmetovanje
Kverneland E-drill z itegrirano sejalnico A-drill, za dodatne vrste semen ali gnojila

Kverneland je dobro poznano sejalnico A-drill integriral v žitno sejalnico E-drill. Ta dodatna sejalnica z ločenim zalogovnikom in dozirno napravo omogoča vnos dodatne vrste semena ali gnojila, s čimer se še razširi obseg uporabe E-drill-a.


 Kverneland E-drill maxi plus in A-drill imata skupno tri dozirne naprave, ki omogočata vnos treh različnih vrst semen ali gnojil, vse v enem prehodu.  


Trajnostno in učinkovito

Obstajajo dobri razlogi za spodbujanje rasti dodatnih posevkov ali za uporabo dodatnih hranil med setvijo. Stročnice ujamejo mineralni dušik v tleh, kot tudi zračni dušik ter ga pretvorijo v organski dušik, ki je na voljo tudi dodatnim posevkom in služi, kot založno hranilo naslednjim posevkom in tistim za njim. Za v podporo rasti rastlin se precizijsko, glede na potrebe med prvo rastno fazo, dozira količino dodanega gnojila. S čemer zagotovimo optimalni izkoristek enote dodanega gnojila in preprečimo izpiranje hranil v podtalnico ter onesnaževanje podtalnih voda.Vse to bo velik prispevek k trajnostnemu kmetovanju s spodbujanjem razvoja korenin, zmanjševanjem tveganja erozije ter povečevanjem biotske raznovrstnosti in vsebnosti humusa. Trajnost bo zaščitila najdragocenejšo dobrino kmetov: zemljo. Največjo učinkovitost in prihranek stroškov dosežemo s kombinirano uporabo različnih vrst semen in/ali gnojil v enem prehodu.
-> Žitne sejalnice Kvernland

-> Koruzne sejalnice Kvernland


vir: uk.kverneland.com

 

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti