Novica

Bergmann univerzalni trosilec - Samodejno nastavljiv raztros za boljšo porazdelitev organskega materiala

Uporaba s spremenljivo stopnjo je običajno povezana s škropilnicami in trosilniki gnojil, zdaj pa hitro prehaja na trosilnike organskih materialov. Posodobitvi trosilnikov se je zdaj pridružil tudi proizvajalec prikolic Bergmann
Bergmann univerzalni trosilec - Samodejno nastavljiv raztros za boljšo porazdelitev organskega materiala

Nemški proizvajalec je predstavil svojo krmilno enoto ExaRate, združljivo z ISOBUS terminalom, ki nenehno spremlja težo prikolice med raztrosom.

Podatki se tako primerjajo z določeno distribucijsko količino in sproti prilagajajo dejanski raztros, pri čemer se zagotovi optimalna porazdelitev organskega materiala.  

Zagotavljanje natančnosti z gnojilom

Bergmann trosilci gnoja omogoča natančno distribucijo v večini pogojev, kar je pomemben dejavnik, ko se uporabljajo dragi in občutljivi materiali, kot npr. apno, suh perutninski gnoj ali blato iz čistilnih naprav.

Krmilna enota omogoča tudi regulacijo variabilne količine in trosenje po odsekih z uporabo predpisnih kart.  

Potek postopka trošenja je mogoče nadzorovati s katerega koli terminala ISOBUS

V-Spread s spremenljivo stopnjo

Nova krmilna enota je zasnovana za delovanje v povezavi z Bergmannovo V-Spread širokim trosilnikom, predstavljen na Agritechnic leta 2019.  

Enota ima delovno širino do 36 m, odvisno od organskega materiala. Na voljo je na dvoosnih in triosnih trosilnikih, od letos pa bo na voljo tudi pri univerzalnem trosilniku z nizkim ležiščem. 


Zadnji diski so nagnjeni navzgor, kar prisostvuje k ohranitvi širšega in bolj konsistentnega vzorca razprševanja. 

Kombinacija razporeditve trosilnih diskov v obliki črke V in njihov povečan premer omogoča bolj enakomerno porazdelitev materiala po diskih, kar rezultira v bolj dosledn raztros na njivi.

Enota V-Spread ponuja večjo delovno širino, hkrati pa ohranja vzorec posipanja. Prav tako zmanjša zbijanje tal in obrabo trosilca, saj je treba narediti manj prehodov na določenem območju.  


125 let proizvodnje

Bergmann je družinsko podjetje, ustanovljeno v Goldenstedtu v Nemčiji leta 1896.

Med drugimi proizvajajo vrsto trosilcev gnoja, Nakladalne prikolice za krmo: ROYAL, REPEX, CAREX, SHUTTLE, prikolica za prevoz žita, vse s premičnim dnom. vir: Justin Roberts17. 2. 2022, www.agriland.ie

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti