Novica

Izberite pravo ovijalko za bale

Na trgu lahko izbirate med številnimi različnimi blagovnimi znamkami in vrstami ovijalnik za bale. Kako se prepričate, da izberete pravega za svojo kmetijo? Kateri tip ovijalnika za bale ustreza vašemu delovanju in bo balam zagotavljal največjo zaščito?
Izberite pravo ovijalko za bale

Na kratko o podjetju GÖWEIL:  je avstrijsko družinsko podjetje, specializirano za tehnologijo baliranja in zavijanja. Proizvaja balirke za okrogle bale ter kombinacije balirke in ovijalke za številne materiale, kot so silaža trave, koruzna silaža, konopljina silaža in še veliko več. Poleg tega je GÖWEIL specializiran za proizvodnjo ovijalk za okrogle in kvadratne bale, tehnologijo ravnanja z balami in odpiranja bal, brusilcev nožev za kmetijstvo in žlic z visokim dvigom. 


Vzemite si nekaj trenutkov in razmislite o svojih možnostih:

Ali raje zavijate bale neposredno na polju?

Za mnoge kmete je vlečeni ovijal za bale najprimernejši način za zavijanje bal. Prednost teh ovijalk je, da lahko bale po baliranju hitro zavijete na polju, kar zagotavlja potrebno zaščito pred vremenskimi vplivi. Hkrati skrajša čas, ko je vaše seno ali bala izpostavljena kisiku, s čimer se izboljša kakovost krme.

Izberite vlečno ovijalko, ki ustreza vašemu terenu

Gowein G5012

Izjemnega pomena pri izbiri vlečne ovijalke je konsistenca, v katero je zavita bala. Teren, ki je hribovit, neraven ali neenakomeren, nekaterim ovijalkam oteži pravilno prekrivanje filma, kar lahko ogrozi prepustnost plastične ovoja. Ovijalka za okrogle bale Goweil G5012 je bil posebej zasnovan za prav to vrsto zahtevnega terena. 

S svojima dvema satelitskima ovijalnima rokama, ki se vrtita okoli bale, v primerjavi s standardnim namiznim ovijanjem, ki vrti balo, lahko ovijalka G5012 vzdržuje nižje težišče. Izboljša se splošna stabilnost, hkrati pa zmanjša možnost, da bale odletijo z ovijalne mize. Dvojni satelitski roki hitro, tesni in nepredušno zavijeta vse vrste bal, ne glede na to, ali so lahke, težke ali celo deformirane. Kaj pa nošene ovijalke?

Za vse tiste z manjšim številom bal, je model G1015 idealna rešitev. Omogoča izvajanje ciklov "transportiranje", "ovijanje" in "zlaganje" z enim samim strojem.  Tritočkovna naprava, težka 910 kg, ovija okrogle bale s premerom od 0,9 do 1,55 m. Ovijalka je opremljena z dvema neodvisno gnanima valjema, ki zagotavljata enakomerno obračanje bale. G1015 lahko upravljate z elektronsko krmilnikom prek uporabniku prijaznega programskega krmiljenja "Standard".  Navijalka je primerna za sprednjo in zadnjo montažo. Poleg tega je stroj mogoče pritrditi na vse standardne nakladalnike.Ali raje zavijate bale na vaši kmetiji?

"Zavijanje na skladovnici"  je še ena možnost, ki jo je mogoče upoštevati pri iskanju rešitev za ovijanje bal.  Stacionarni ovoji lahko zagotovijo nekaj izrazitih prednosti za določene operacije. Zavijanje na skladovnici pomeni, da se nezavite bale najprej pripeljejo na mesto skladiščenja in nato zavijejo. Ko so bale zavite, se takoj zložijo na mesto skladiščenja. Prednost je v tem, da se bale po embaliranju obdelajo le enkrat, kar zmanjša tveganje, da se plastični ovoj poškoduje.  To pripomore pri omejevanju izgub krme v primerjavi z vlečnim ovijalkami, kjer je treba z zavitimi balami ravnati večkrat, dokler ne dosežejo mesta skladiščenja.


Stacionarno ovijanje je lahko učinkovitejše, še posebej, če ima ovijalka svoj integriran motor, kot npr. Goweil G3010 Farmer. Ovijalko je mogoče upravljati na daljavo, kar pomeni, da lahko upravljavec kompaktnega ali teleskopskega viličarja, ki zlaga zavite bale, nadzoruje vse funkcije ovijalke G3010. To omogoča, da lahko zgolj en človek brezhibno zavijanja in zlaga bale.Vir: Hay & Forage Grower, 16. 11. 2020


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti