Novica

CLAAS DISCO 9700 RC AUTO SWATHER

CLAAS z DISCO 9700 RC AUTO SWATHER definira nov razred kosilnic za velike površine.
CLAAS DISCO 9700 RC AUTO SWATHER

Zaradi delovne širine do 9,50 m, nadzora tlaka ACTIVE FLOAT, zaščite pred neprekinjenim zagonom, naprave za kondicioniranje valjev in prilagodljive, močne AUTO SWATHER, ki se združuje z optimiziranim pretokom pridelka, je kosilnica profesionalni stroj par excellence za učinkovito in nežno spravilo krme in biomase.

Poseben izziv za kosilce predstavlja košnja lucerne, ozimne krme in silaže celih rastlin, medtem ko zlasti občutljiva lucerna zahteva posebno nežno obdelavo, pri čemer je treba zagotoviti velike količine pridelka, to je visok pretovor sveže mase, tako kot pri košnji silaže celih rastlin in ozimne krme. Učinkovit pretok pridelka je torej prav tako pomemben kot trdni, stabilni pogoni in učinkovito združevanje redov z optimiziranim oblikovanjem redov. Z vse večjim gojenjem biomasnih substratov, kot je sirek, in naraščajočim deležem lucerne v kolobarjenju te značilnosti postajajo vse bolj pomembne glede na prihodnjo bolj lokalno proizvodnjo beljakovin za živinorejo. 

Kombinacija visoke zmogljivosti in nežne obdelave

Kot paradni konj nove serije DISCO 9700 je bil DISCO 9700 RC AUTO SWATHER razvit posebej za spravilo velikih in zelo velikih količin krme do 60 t/ha v kombinaciji z nežno obdelavo in združevanjem redov. To pomeni, da je kosilnica za velike površine prav tako pred nastavljena za spravilo biomase in lucerne kot za nežno košnjo trave in zimske krme na legah z visokim donosom.

Posebna značilnost modela DISCO 9700 RC AUTO SWATHER je inovativni pretok pridelka. Standardno so valji kondicionerja gnani s pogonom dvojnih valjev s posebej razvitim škarjastim prenosom - za največjo prepustnost in vzdržljivost tudi pri trajno visokih obremenitvah. Menjalnik in pogonski sklopi so zasnovani za uporabo s traktorji z močjo do 500 KM, med drugim zaradi uporabe novih trojnih teleskopskih pogonskih gredi P-Line s posebej kaljenimi jeklenimi profili in velikim premerom ter nove torne sklopke K-90, razvite v sodelovanju s podjetjem Walterscheid. Zaradi te kombinacije je kosilnica DISCO 9700 RC AUTO SWATHER najmočnejša kosilnica s trakom in  kondicionerjem na današnjem trgu.

Dva poliuretanska valja, ki se vrtita v nasprotni smeri, zanesljivo in hkrati nežno ter brez izgub drobita pridelek. Ker naprava za kondicioniranje zavzema celotno širino rezalne letve, je zagotovljen neprekinjen ravni tok brez zastojev krme. Zaradi optimiziranega prenosa pridelka na prečne transportne trakove, ki so s 1.100 mm posebej široki in zaradi ojačitve s kevlarjem izjemno robustni, so enote AUTO SWATHER enakomerno napolnjene. 

Tako nastane enakomerna, ohlapna in optimalno oblikovana red, ki olajša pobiranje in obdelavo pridelka z naslednjim kombajnom.

Če nameravamo za naslednji prehod uporabiti 12,7 m štiri-rotorne zgrabljalnike brez združevanja redov ali če je manjše rastje ali želena nižja stopnja ovenelosti po metodi "19 do 12" z razporeditvijo 19 m delovne širine na 12 m, lahko jermenske enote hidravlično zasukamo navzgor obojestransko ali posamično.

V kombinaciji s traktorji CLAAS in novim GPS PILOT CEMIS 1200 lahko površine priročno razdelite na redi.

 

Preizkušene funkcije DISCO kot standard: nizka poraba energije, popoln rez, čista podloga in izjemno enostavno vzdrževanje, ki ga dopolnjujejo številne udobne funkcije

DISCO 9700 RC AUTO SWATHER združuje inovativne novosti s preverjenimi lastnostmi DISCO, kot so nizka poraba energije ob odlični kakovosti košnje, majhen vnos surovega pepela v krmo zaradi hidropnevmatskega razbremenilnika ACTIVE FLOAT in opcijskih visoko-reznih drsnikov ter nizka obraba, udobne funkcije, kot so samodejno uravnavanje naklona, zrcaljenje enot traku za oblikovanje polstranske košnje, samodejni vzvratni tek, samodejno zlaganje traku za transport, funkcija BELT BOOST za popolno dokončanje košnje in varnostni sistem neprekinjenega zagona, enostavno vzdrževanje in še veliko več. DISCO 9700 RC AUTO SWATHER ima številne skupne funkcije z modeli DISCO 9700 BUSINESS:

 • Drsna roka za 8,80 - 9,50 m brezstopenjsko nastavljivo delovno širino.
 • Avtomatsko umikanje opornikov v transportnem položaju na transportno višino manjšo od 4 m.
 • Kosilni drog MAX CUT s hitro menjavo nožev in varnostnim modulom SAFETY-LINK.
 • Hitrost kardanske gredi 850 vrt/min za manjšo porabo goriva.
 • izbirni obrabni drsniki za 15 mm dodatne višine košnje za nizko vsebnost surovega pepela v krmi in hitrejšo ponovno rast.
 • Odstranljiva in prenosna škatla za rezila s tremi predelki za rdeča in črna nadomestna rezila ter rabljena rezila.
 • Razbremenitev ACTIVE FLOAT z nadzorom naklona in stalnim nadzorom tlaka: vedno optimalen kontaktni pritisk za enostavno premikanje, rez prijazen do brazgotin, minimalen vnos surovega pepela v krmo in zmanjšano odnašanje po pobočju.
 • Hidravlična non-stop povratna naprava z nagnjenimi vrtišči, ki omogočajo premikanje ogrodja nazaj in navzgor.
 • Pogon z novimi Walterscheid P-Line trojnimi teleskopskimi pogonskimi gredmi s posebej utrjenimi jeklenimi profili in velikim premerom ter novo torno sklopko K-90.
 • Valjčna naprava z dvojnim pogonom valjev preko posebej razvitega škarjastega gonila
 • Optimiziran pretok pridelka zahvaljujoč inovativnemu prenosu pridelka z valjčne obdelave na prečne transportne trakove.
 • 1.100 mm široki transportni trakovi z dvojnim naklonom za največjo pretočnost in optimalno tvorbo listov.
 • Samodejna nastavitev hitrosti traku, ko je aktiviran nadzor naklona.
 • Avtomatsko zlaganje transportnih enot AUTO SWATHER v transportni položaj; preprosto zrcaljenje s polstranskim spajanjem vrst; BELT BOOST za popoln zaključek dela.
 • Hidravlični sistem z zaznavanjem obremenitve, opcijsko z velikim hladilnikom olja.
 • Standardno delovanje ISOBUS.
 • Standardno hidravlične cevi s spojkami Kennfix.


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti