Novica

Nova generacija GRIMME EVO 280 - močna, nežna in udobna!

Funkcionalnost se sreča z elegantnim dizajnom – novi EVO 280 že na prvi pogled izstopa od svojega predhodnika v nekaterih podrobnostih.
Nova generacija GRIMME EVO 280 - močna, nežna in udobna!

Nova generacija GRIMME-jevega kombajna za krompir EVO 280, ki je znan po visoki zmogljivosti ločevanja, ogromnem pretoku in nežnem rokovanju s pridelkom, je zdaj opremljen s popolnoma hidravličnim pogonskim sistemom. Poleg tega prihaja s številnimi inovacijami na področju vzdrževanja in prijaznosti do uporabnika.

Nežnost in udobje za oba, pridelek in voznika

Ne glede na to, ali želite požeti občutljive sorte krompirja pri nizkih hitrostih ali morate obvladati velike masne tokove v obogatenem procesu pobiranja: Zahvaljujoč popolnoma hidravličnemu pogonskemu sistemu lahko vse glavne mreže, vključno z opcijsko razpoložljivo vstopno mrežo, kot tudi separatorje prilagodite neodvisno od števila vrtljajev motorja (število vrtljajev kardanske gredi) traktorja. Hitrosti vseh glavnih trakov, vključno s seperatorjem, so zdaj prikazane v km/h, kar vozniku olajša prilagajanje hitrosti traku izbrani hitrosti žetve. Hitrosti drugega glavnega traku in seperacijskega traku je mogoče nastaviti neodvisno drug od drugega z razliko hitrosti do 30 %. Po želji lahko elektronski asistenčni sistemi, kot sta Speedtronic-Web in Speedtronic-Sep, razbremenijo upravljavca s samodejno regulacijo vseh hitrosti trakov glede na obremenitev. Operater se zato lahko enostavno osredotoči na spremljanje stroja zahvaljujoč impresivni velikosti zaslona SmartView. Ta novi zaslon prav tako pomaga zmanjšati utrujenost pri celodnevnem delu.


Za tiste, ki želijo vedeti natančne podrobnosti pridelka, GRIMME ponuja georeferencirano kartiranje pridelka. Do teh podatkov je mogoče udobno dostopati od doma prek portala myGRIMME. Možna je tudi elektronska povezava do agrirouterja za nadaljnji prenos na vse skupne sisteme upravljanja kmetij.


Veliko izboljšav ob toku pridelka

Optimizacija vstopnega dizajna zagotavlja manjšo težo in izboljšano prilagoditev konture, kar preprečuje nabiranje in zamašitev s steblom. Za izboljšano zaščito pridelka pred morebitnimi izgubami je povečano prekrivanje med prvim in drugim glavnim trakom ter med drugim glavnim trakom in prvim separatorjem. Z optimizacijo pozicioniranja pogona separacijskega traku je bilo mogoče dodatno povečati vlečno moč in stabilnost. V kombinaciji z novo nameščenim strgalnikom se gomolji še učinkoviteje ločijo od stebla. Za največjo moč potiska v težkih pogojih žetve je nova generacija lahko opremljena tudi s hidrostatičnim pogonom koles.


Neprekinjena žetev z veliko razdaljo prenosa

8-tonski bunker je še vedno standardno vgrajen. Alternativno je stroj lahko opremljen s 7,5 t patentiranim NonstopBunkerjem z zelo veliko razdaljo prenosa. To olajša razkladanje med postopkom spravila, tudi na platformskih prikolicah z 2 vrstama zabojev. Opcijska mreža bunkerja s platnom in vsestranskim oblazinjenjem zagotavlja maksimalno zaščito pridelka. Poleg tega je na voljo opcijski sistem mazanja za verigo bunkerja, pri katerem se olje samodejno nanaša na verigo med postopkom praznjenja bunkerja.


Udoben delovni položaj

Poleg že znanih paketov udobja za nabiralno mizo je nabiralcu na voljo tudi privlačnejše delovno okolje zahvaljujoč razširjenim paketom udobja z dodatnimi čistilnimi lopaticami, zaboji za shranjevanje in aluminijasto lestvijo ter preoblikovanim nadstreškom. Odprava mehanskih pogonskih komponent izboljša tudi dostopnost za čiščenje in vzdrževalna dela, k čemur pripomorejo centralne mazalne točke na različnih lokacijah. Za prihodnje leto je opcijsko možno izbrati tudi sistem centralnega mazanja.

Zahvaljujoč standardno vgrajenim pozicijskim lučem je kontura stroja vidna vozniku tudi v temi. Nova LED periferna osvetlitev zagotavlja optimalno osvetlitev delovnega okolja.

Nova generacija EVO 280 bo 6. in 7. septembra predstavljena na sejmu Potato Europe.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti