Novica

Kverneland: Od plitvega do globokega vse s plužnim telesom št. 38

Univerzalno Kverneland plužno telo št. 38, omogoča optimalne rezultate s prilagajanjem na različne pogoje tal in poljščin. Plitvo in globoko oranje z manj vlečne sile in porabe goriva, brez, da bi potrebovali menjati plug.
Kverneland: Od plitvega do globokega vse s plužnim telesom št. 38

Kverneland je svetovno znan po visoki zmogljivosti svojih plugov. Dolgoletne izkušnje od leta 1879 in nenehno iskanje najboljših rezultatov oranja so prinesli obsežno paleto plužnih teles Kverneland. Primerni so za vse vrste tal in velikosti traktorskih pnevmatik. Številka 38 je zasnovano, kot novo plužno telo z univerzalnimi lastnostmi.Vsestransko 

Strukture in pogoji tal se pogosto razlikujejo od polja do polja, od sezone do sezone in včasih celo znotraj istega polja.  Zato je pri kolobarjenju pogosto potrebno prilagajanje oranja na različne delovne globine. Kverneland plužno telo št. 38 ponuja možnost oranja od globokega do plitvega z enim in istim plugom. Poleg tega prilagajanje globine oranja iz leta v leto izboljšuje kvaliteto strukture tal. Tako se na primer izognemo nastanku plužnih gred in s tem zaščitimo tla (grede je lahko preprečimo tudi z uporabo Kverneland Ecomat Ecoshare).
Prilagojeno sodobnemu kmetijstvu 

Profesionalno kmetovanje zahteva pravo opremo, tako so traktorji večji in gume širše. Zato veliko kmetovalcev uporablja pnevmatike velikosti 710mm, kar zahteva po daljšem plužnem telesu. Št. 38 omogoča ravno to! 

Številka 38 združuje nam dobro poznane lastnostih št. 28 in 9. Kverneland plužno telo omogoča oranje do delovne globine 35 cm in lastnosti podolgovate deske št. 28 pa zagotavljajo širok razmik brazde - idealno za široke pnevmatike. Daljše Kverneland plužno telo ustvari potreben razmik med brazdo in tako zagotovi pravilno vkopavanje strnišča v profil tal. Vas zanima več? 

Kontaktirajte naše komercialiste, pišite   ali nas  obiščite v najbližji poslovalnici.

Učinkovito obračanje 

V optimalnem primeru, bi morali za doseganje najboljših rezultatov, v različnih pogojih tal in raznolikih vrst poljščin, menjati plug. V večini primerov, pa se odločamo za zamenjavo plužnega telesa. Zato telo št. 38 velja za univerzalno orodje, saj ponuja možnost globljega in plitvega oranja, saj zaradi svoje oblike in enostavnosti gibanja učinkovito obračanje tlaEkonomsko 

Kverneland plužna telesa so izdelana po posebnem 12-urnem postopku karburizacije, kar jih dela trdno, kot diamant.  Zaradi svoje konstrukcije Kverneland plugi zahtevajo manj vlečne sile in porabijo manj goriva

Univerza za uporabne znanosti v Kölnu (2014) in Wilmsmann (Univerza v Hohenheimu, 2013) sta primerjala vlečne sile pluga Kverneland s silami dveh drugih znamk. Meritve vlečne sile na globinah 20 cm in 30 cm na 2. in 3. telesih kažejo jasne rezultate: Plug Kverneland zahteva najmanjšo vlečno silo ne glede na delovno globino. Kar rezultira v 19 % in 28 % manj goriva, kot konkurenti, izbrani v primerjavi.


Vas zanima več? 

Kontaktirajte naše komercialiste ali nas obiščite v najbližji poslovalnici


Vir: proizvajalec Kverneland in online revija - Moderner Landwirt, avtorja Schuhbauer.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti