Novica

Novi JCB 514- 40 najbolj kompakten teleskopski nakladalnik doslej

JCB je razkril 514-40, svoj najmanjši teleskopski nakladalnik doslej. V višino meri le 1,80 m in širino 1,56 m. Vendar ima največjo upravljavsko kabino v svojem razredu.
Novi JCB 514- 40 najbolj kompakten teleskopski nakladalnik doslej

Novi teleskopski nakladalnik 514-40 združuje več kot 45 let razvoja teleskopskega nakladalnika, da ustvari najmanjši skupni paket z velikim udobjem in zmogljivostmi stroja.

 S samo 1,80 m višine in 1,56 m širine je bil 514-40 zasnovan za dostop do najbolj omejenih mest. Dovolj majhen, da se prilega skozi 2,0 m visoka vrata, stroj zagotavlja neprimerljivo manevriranje s krmiljenjem vseh koles, zaradi česar je idealen teleskopski nakladalnik za delo v najmanjših zgradbah in na dvoriščih in okoli njih, pa tudi v kmetijskih podjetjih in komercialnem vrtnarstvu.

  Teleskopski nakladalnik poganja dizelski motor s 24,7 KM, ki zahteva malo vzdrževanja in izpolnjuje emisijski standard EU Stage V, brez potrebe po filtru za trdne delce ali tekočini AdBlue, kar zmanjšuje operativne stroške za stranke in poenostavlja upravljanje.

  Največja dvižna zmogljivost je 1.400 kg, medtem ko je največja višina dviga 4,0 m, zaradi česar je to idealen stroj za številne industrijske sektorje; dvižna zmogljivost pri polnem dosegu je 525 kg. 

Z maso neobremenjenega vozila 2.695 kg se stroj ponaša s 17-odstotnim višjim razmerjem med močjo in težo kot Loadall 516-40. Vendar pa je novinca 514-40 mogoče prevažati na lahki 3,5-tonski prikolici za 4×4 ali lahkim gospodarskim vozilom, zaradi česar je njegovo premikanje med oddaljenimi delovnimi lokacijami lažje, hitrejše in cenejše.

Kabina s polno širino je 20 odstotkov večja od prejšnjega modela 516-40 in celih 200 mm širša od konkurenčnih modelov, da operaterju zagotovi udobno delovno okolje, medtem ko obsežna zasteklitev zagotavlja odlično vidljivost v vse štiri vogale.  

Upravljavci drugih modelov Loadall bodo takoj spoznali kabino, z JCB-jevimi intuitivnimi ergonomskimi krmilniki, zaradi česar je 514-40 eden najlažjih strojev za upravljanje. 

Standardne funkcije vključujejo alarm za vzvratno vožnjo, cestne luči, patentiran sistem JCB za nadzor tovora in JCB-jev telematski sistem LiveLink Lite. Možnosti vključujejo paket delovnih luči LED ter oranžne in zelene svetilke z oranžnim varnostnim pasom, ki jih je mogoče vse zaščititi s ključavnico za imobilizator JCB.

 


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti