Novica

NOVA GENERACIJA VSIPNIH BUNKERJEV RH 20, RH 24, RH 28

NOVA GENERACIJA  VSIPNIH BUNKERJEV RH 20, RH 24, RH 28

Za sezono 2024 GRIMME predstavlja novo generacijo vsipnih bunkerjev RH 20, RH 24 in RH 28.

Nova generacija preizkušenih priključkov GRIMME RH 20, RH 24 in RH 28 ima dodatno izboljšavo glede zmogljivosti pretoka, zaščite pridelka, udobja in raznolikosti opreme, ki je razvidna iz nove zasnove stroja. 

Izboljšano dno lijaka

Pri novih bunkerjih lahko nastavite hitrost dna bunkerja v območju od 0,2 do 6,0 m/min. Precej globlje dno zalogovnika vodi do optimiziranega transportnega učinka in uporabe ter hitro in popolno izpraznitev bunkerja. Prenovljena funkcija »Nadzor zmogljivosti« zdaj omogoča nadzor hitrosti dna polja z določitvijo pretočne stopnje v tonah na uro.

Da bi povečali zmogljivost in izboljšali pretok pridelka, je bil zmanjšan kot naklon traku. 10 cm širši sprednji del zagotavlja večjo sesalno prostornino in lažje manevriranje prikolic do bunkerja. Približevanje je poenostavljeno tudi z novim manevrskim pripomočkom s »semaforskim nadzorom«. Nove LED delovne luči zagotavljajo udobno delo – tudi v temi. 

Udobno delovanje

Upravljanje bunkerja je preprosto s pomočjo nove upravljalne enote IBX 300 ISOBUS.

Delovanje je možno razširiti z uporabniškim terminalom CCI 800 ISOBUS. Različni asistenčni sistemi razbremenijo uporabnika pri upravljanju stroja. Vse pomembne nastavitve, kot je hitrost valjev, razmik med valji in kot nagiba, so zdaj prikazane našemu uporabniku na prijaznejši način in jih je mogoče preprosto reproducirati.

Nova funkcija, imenovana funkcija "Remain Control", meri preostalo plast pridelka v bunkerju. Pri ponovnem polnjenju bunkerja pridelek ne pade neposredno na dno, ampak na določeno majhno količino pridelka. To bistveno izboljša zaščito pridelka.


Optimizirano čiščenje in predhodno sortiranje

Zahvaljujoč spremenjeni zasnovi nastavitev razmika valjev je mogoče valje za čiščenje zemlje in pred- razvrščanje bolje prilagoditi posameznim pogojem delovanja. Funkcija "VarioClean" omogoča visoko učinkovitost čiščenja, zlasti v težkih in lepljivih pogojih žetve/ravnanja. Znotraj paketa valjev je nameščena dodatna prehodna stopnica za odstranjevanje zemlje, ki prav tako zrahlja tok pridelka. Poleg tega je mogoče valje pred in za stopnico poravnati rahlo navzgor, kar podaljša čas zadrževanja pridelka na valjih in tako podaljša čas čiščenja.

Druga novost je, da se lahko spiralni valji PU vrtijo proti toku pridelka v funkciji "Turbo-Clean". Večji del očiščene zemlje se vodi proti prečnemu transporterju zemlje in dnom bunkerja, ne pa na prečni transporter posevka. S tem zanesljivo preprečimo nabiranje zemlje v skladišču krompirja. 


Nova vrsta funkcij in možnosti

RH 28 dosega visoko ceno pretoka zahvaljujoč 2,80 m širokemu valju za čiščenje zemlje. Nova različica RH 24 XT je na voljo tudi kot učinkovita alternativa za shranjevanje krompirja. Pri tem modelu je za čistilne valje velika sortirna miza, ki jo je po želji mogoče kombinirati z elektronsko sortirno enoto.

Nov je tudi vsipni bunker tipa RH 24-60 S, ki se dviga premočrtno. Stroj je lahko opremljen z razdelilnikom čebule, dodatnim predstavitvenim trakom in navadnimi valji, ki so tako izdelani iz jekla. Še posebej je primeren za obrambo kulture, kot sta čebula in korenje.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti