Novica

40 LET PODJETJA HORSCH

40 LET PODJETJA HORSCH
Družinsko podjetje, ki je s strastjo do kmetovanja in iskanjem inovativnih rešitev z leti zrastlo v vodilnega svetovnega proizvajalca kmetijske tehnike. Michael, Philipp in Cornelia Horsch so obrazi podjetja in stojijo za inovativnim razvojem v kmetijskem strojništvu in kmetijskem sektorju. 
Leta 1969 je Dankwart Horsch, oče Michaela in Philippa Horscha, najel posestvo Sitzenhof na obrobju Schwandorfa. Že prej je imel majhno kmetijo. V Sitzenhofu je videl priložnost za nadaljnji razvoj. Številni bratje in bratranci Dankwarta Horscha so bili prav tako aktivni v kmetijskem sektorju. Zato so na družinskih srečanjih seveda razpravljali skoraj izključno o kmetijskih temah. V družinskem krogu so se močno podpirali tudi pri iskanju rešitev za agronomske ali druge težave na njihovih kmetijah. Nekateri družinski člani so gospodarili v težkih razmerah. Morali so se na primer spopadati s kamnito zemljo ali pa so bile njihove kmetije v nerodovitnih srednjegorskih predelih.   

Obiskali smo sedež podjetja v Sitzenhofu, kjer nam je bila predstavljena preizkušena tehnologija in inovativni novi izdelki.
Čas smo preživeli tudi na testnih poljih, kjer izvajajo najrazličnejše preizkuse, tam je potekala razprava o preizkusih in idejah v kmetijstvu. Za nas so pripravili strojno demonstracijo in ogled tovarne. 

Naj omenimo, da se testna polja nahajajo zraven tovarne v obsegu 250 hektarjev. Testna polja se od leta 2023 nahajajo še na Češkem, kjer je območje za pridelavo težje. Dolgoročni test »intenzivnosti pridelave«, ki je bil vzpostavljen leta 1997, služi predvsem opazovanju letnih učinkov različnih načinov pridelave. Dobljene ugotovitve se uporabljajo za ovrednotenje različnih začetnih situacij za gojenje.  Podjetje je praktično prisotno po celem svetu, kar dokazuje nedavno odprta tovarna v Ameriki. 


Poslanstvo HORSCH-a 

Ne glede na to, s kakšnim izzivom se srečamo – skupaj bomo našli rešitev, za naše stranke in za kmetijstvo. Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti