Novica

Nagrajena JCB tehnologija hidrogen motorja

Kako zamenjati fosilna goriva z alternativo, ki nima ogljikovih izpustov a hkrati omogočajo delo težkih strojev po 12-ur dnevno? Strategija razvoja JCB motorjev v okolju bolj prijazno alternativo, dizelskemu gorivu.
Nagrajena JCB tehnologija hidrogen motorja

V iskanju vedno boljše rešitve

"Nikoli nisem bil zadovoljen s statusom quo. Samo zato, ker se stvari delajo na določen način že leta, ni razlog, da stvari ne bi počeli drugače.  Uspešna podjetja se morajo ves čas na novo izumljati; razmišljati pred časom, biti pred konkurenti, predvsem pa, z zadovoljstvom strank v mislih. 

Zato spodbujamo vso ekipo JCB, da vedno znova iščejo boljšo pot. To je naš model delovanja – zagotavlja, da JCB ves čas dela prav v korist naših strank in seveda, to je tisto, zaradi česar izstopamo v naši industriji."

Lord Bamford | Predsednik JCB

Današnji izzivi za lažjo prihodnosti

Kako zamenjati fosilna goriva z alternativo, ki nima ogljikovih izpustov a hkrati omogočajo delo težkih strojev po 12-ur dnevno?

Baterije niso praktične za stroje z visokimi energetskimi zahtevami in na oddaljenih lokacijah, kot so nakladalniki in veliki bagri. Prav tako, so baterije pretežke, dražje in se prepočasi polnijo, tudi če bi bila na mestu polnilna infrastruktura. 

JCB ima alternativo - VODIK!

Inženirji so na oddelku JCB Power Systems, v tovarni motorjev Derbyshire VB, razvili prvi vodikov motor v tej branži. Z uporabo in prilagajanjem že uveljavljene tehnologije motorja se vodik izgoreva in prenos moči je popolnoma enak, kot dizelski motor. Za testne namene so teleskopski nakladalnik opremili z novim motorjem. 

Dodatno, tehnologija je veliko manj zapletena, kot tehnologija vodikovih gorivnih celic. Iz izpušne cevi se ne oddaja nič drugega, kot para. 

Pot do "Zero CO₂" postaja vse bolj čista

Vodik postaja vse bolj smiselna rešitev, saj je eden bolj razširjenih elementov na svetu. Na praktični ravni pa vodikov motor uporablja podobno tehnologijo, kot obstoječi pogonski sistemi.  Hkrati je robusten, stroškovno učinkovit in ga je mogoče integrirati v vse oblike pogonskega sklopa. Poznana in enostavna tehnologija vodika, zadovoljuje zahteve že obstoječih strank. Vas zanima več o JCB ponudbi? 

Kontaktirajte naše komercialiste, pišite   ali nas  obiščite v najbližji poslovalnici


Specializiran komercialist za znamko JCB

 Primoj Jelar (+386 51 620 412), primoz@grapak.com.
Vir: jcb

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti