Novica

JCB PREDSTAVLJA KOMPAKTNI ELEKTRIČNI NAKLADALEC BREZ EMISIJ 403E

JCB predstavlja svoj prvi popolnoma električni nakladalnik na kolesih, ki zagotavlja najboljše zmogljivosti v svojem razredu in celodnevno uporabo, z nizkim hrupom in delovanjem brez emisij, kar je idealno za delo v živinorejskih stavbah, rastlinjakih ter na kmetijah in vrtovih.
JCB PREDSTAVLJA KOMPAKTNI ELEKTRIČNI NAKLADALEC BREZ EMISIJ 403E

Stroj se ponaša z največjim standardnim paketom baterij v svojem razredu, z zmogljivostjo 20 kWh in produktivnostjo, ki se ujema s priljubljenim dizelskim modelom 403.


  • 20kWh litij-ionska baterija je najbolj zmogljiva v svojem razredu
  • 33,4kW pogonski motor (najvišja moč) s tremi načini vožnje
  • 20kW motor hidravlične črpalke (maksimalna moč) z nastavitvami za lopate in vilice
  • ZF osi z integriranim drop-boxom za stalni štirikolesni pogon
  • Digitalna armaturna plošča in vrtljivi krmilnik za natančno delovanje


Čista moč

JCB širi svojo celotno linijo električne opreme z lansiranjem nakladalca na kolesih 403E, s čimer pomaga kmetijam in vrtnarskim podjetjem pri soočanju z izzivom zmanjšanja emisij CO2. Stroj napaja 20kWh litij-ionski akumulator, sestavljen iz preizkušenih modulov JCB, ki so bili prvi v obstoječi ponudbi električne opreme podjetja.

Te baterije, skupaj z visoko učinkovitimi električnimi motorji ter optimiziranimi vlečnimi in hidravličnimi sistemi, zagotavljajo zmogljivost, ki je vodilna v razredu, z nakladalnikom, ki lahko opravi cel delovni dan (4-5 ur neprekinjene uporabe) v mešanem delovnem ciklu.

Tako kot v seriji JCB E-Tech ima 403E vgrajen polnilec, ki omogoča povezavo z različnimi viri energije na mestu. Vtičnica 110 V bo popolnoma napolnila baterije v 12 urah, medtem ko bo 230 V industrijski ali domači vtič napolnil baterijo v samo 8 urah. JCB-jev zunanji hitri polnilnik se lahko uporablja tudi z 403E, ki zagotavlja polno polnjenje iz trifaznega napajanja v samo 2 urah.

Stroj je opremljen z dvema neodvisnima elektromotorjema, enim za pogon in enim za hidravliko. Pogonski motor ponuja 33,4 kW moči in ima tri načine vožnje, med katerimi lahko upravljavec preklaplja z dvema gumboma na vrhu krmilne palice.

Hare Mode ima največjo hitrost vožnje 20 km/h za najbolj dinamično zmogljivost in produktivnost.

Tortoise Mode je omejen na 8 km/h za izboljšano modulacijo hitrosti. To prispeva k izboljšani življenjski dobi baterije brez kompromisov pri dvigovanju.

Snail Mode ima največjo hitrost 5 km/h, ki jo je mogoče prilagoditi v korakih po 0,5 km/h prek novega vrtljivega krmilnika in večfunkcijskega zaslona. To zagotavlja natančen nadzor hitrosti za natančno vožnjo in zamik.

Pogon se prenaša prek integriranega predala na osi ZF, ki so lahko opremljene z odprtimi diferenciali ali z zaporami diferenciala za največji oprijem. Nakladalnik je na voljo z izbiro ozkih ali širokih koles ter možnostjo kmetijskih ali industrijskih pnevmatik, zaradi česar je primeren za široko paleto aplikacij.


Produktiven nakladalnik

Nakladalne roke, prenesene iz dizelskega modela 403, so na voljo v standardnih in visokodvižnih konfiguracijah. Standardne dvižne roke zagotavljajo višino zatiča 2,9 m, medtem ko model z visokim dvigom doseže višino zatiča 3,1 m. Obe nastavitvi rok nakladalnika sta standardno opremljeni s hidravličnim hitrim priklopom, roke nakladalnika pa zagotavljajo pravi vzporedni dvig.

403E ponuja prevrnitev 972 kg s paletnimi vilicami, znotraj transportne teže samo 2.671 kg. To uvršča 403E v standarde EU za vlečenje priklopnikov, zaradi česar je idealen stroj za uporabo na kmetijah z več kot enim nizom zgradb, kot tudi za pogodbeno delo, urejanje okolice, ograjevanje in druge s tem povezane dejavnosti. Protiutež za težke obremenitve je na voljo kot opcija, ki poveča obremenitev prevrnitve za 118 kg in transportno težo za 121 kg.

Stroj ima eno krmilno palico s proporcionalnim pomožnim krmilnikom na vrhu. Na voljo je izbirni drugi pomožni valj, ki operaterju omogoča dostop do vseh funkcij nakladalnika z ene ročice za hitrejše delovanje.

Stroj ima visoko učinkovit motor hidravlične črpalke z močjo 20 kW, hidravlični sistem pa ponuja dva načina delovanja, ki ju krmilite s preklopnim stikalom na glavni konzoli. Način lopate/vedra zagotavlja dinamičen odziv, medtem ko način vilic zagotavlja večjo natančnost nadzora. Programabilna pomožna funkcija s konstantnim pretokom je prav tako standardna za napajanje motoriziranih priključkov, kot so trosilniki stelje, ki se uporabljajo v kabinah ali na odprtih dvoriščih, silažnih balirkah ter strojih za pometanje dvorišč, pri čemer operater nastavi pretok prek glavnega zaslona in vrtljivega krmilnika.


Udobje operaterja

403E je na začetku na voljo s fiksno ali zložljivo streho, s popolnoma zastekljeno kabino kot alternativo od tretjega četrtletja leta 2023. Na voljo je nov večnamenski digitalni zaslon, ki ga upravlja vrtljivi krmilnik na desni strani krmilne ročice nakladalnika. Upravljavec lahko z vrtljivim krmilnikom nastavi pomožni hidravlični pretok, hitrost premikanja in druge nastavitve na zaslonu. Monitor prikaže tudi vse kritične podatke o delovanju stroja, vključno z načinom vožnje, stanjem napolnjenosti baterije in hitrostjo vožnje.


Nakladalec na kolesih se pridružuje hitro rastočemu naboru popolnoma električnih strojev v liniji JCB, vključno s teleskopskim viličarjem Loadall 525-60E z težo 2,5 tone in 6 m dviga, ki prav tako odraža zmogljivosti svojega dvojnika z dizelskim motorjem, hkrati pa zagotavlja zmogljivost brez emisij.


Z nižjimi ravnmi hrupa in tresljaji stroja je 403E udoben, visoko produktiven nakladalnik brez emisij, ki lahko deluje z vrsto priključkov.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti