Claas

Kombajn TRION 600 / 500

Vse, kar potrebujete.

Vse, kar potrebujete.

Imate občutek, da bi bil to lahko začetek dolgega, plodnega sodelovanja? Želimo vam predstaviti TRION 600 / 500. Z veseljem vam naredimo ponudbo ali svetujemo po telefonu.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
Kombajn TRION 600 / 500
Claas Kombajn TRION 600 / 500
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti

TRION 600 / 500

 • Učinkovit mlatilni sistem APS WALKER
 • Nežna obdelava slame
 • Zmogljivi motorji Cummins z do 408 KM
 • Hitro praznjenje zalogovnika s 130 l/sSestavite TRION po vaši meri 

TRION KONFIGURATRO

Udobje pomeni zmogljivost

Vse povsem po vaših željah.

Ko razvijamo nov kombajn, vedno preverimo tudi koncept kabin. Pri tem nas podpirajo voznice in vozniki vsega sveta, s katerimi ustvarjamo pomembne odločitve glede udobja in upravljanja. Z dokazanim nadaljujemo, dobro izboljšamo in novo preizkusimo.

Inovacije CLAAS v stroju TRION vas bodo razveselile: koncept klimatizacije s povsem novim vodenjem zraka, velikimi prostori za odlaganje, aktivno hlajenim 30 l hladilnikom za vaše pijače ali svetli zaslon CEBIS visoke ločljivosti. Seveda se vam bo marsikaj zdelo znano, kot na primer neprekosljivo udobje CLAAS ali inteligentni koncept upravljanja, ki omogoča udoben dostop do vseh funkcij stroja.

Stroja TRION ni težko voziti

CEBIS deluje intuitivno.

Upravljanje poteka intuitivno in je mogoče brez predznanja. Zato lahko tudi novi vozniki hitro osvojijo osnove upravljanja stroja TRION. Pri tem igra CEBIS bistveno vlogo. Sistem sporoča informacije, optimizira zmogljivost in rešuje težave.

CEBIS ponuja hitro pomoč.

Temelji na izkušnjah številnih voznikov kombajnov CLAAS, sistem CEBIS vsebuje rešitve za številne različne težave. Upošteva vse parametre, ki lahko prispevajo k rešitvi in je v izdatno pomoč pri izkoriščanju zmogljivosti stroja.

CEBIS poenostavi meni.

Začetnik, normalen uporabnik ali strokovnjak. Vi določite tip uporabnika, CEBIS pa vaši izkušenosti prilagodi stopnjo menijev, ki zato ne zmedejo novih voznikov. V CEBIS so vgrajeni tudi sistemi za pomoč vozniku. CEMOS DIALOG in CEMOS AUTOMATIC upravljate udobno prek zaslona na dotik. Z drsnikom avtomatskim funkcijam sistema določite želene strategije.

Vse povsem po vaših željah

Paketi LED-osvetlitve spremenijo noč v dan.

 • Delovna dolga luč podpira vašo usmeritev s posebej dolgim dometom.
 • Adapter je osvetljen tako svetlo kot območje pred strojem, na straneh in strnišče.
 • Vse pomembne komponente stroja so opremljene s servisnimi lučmi.

Vozniki CEMOS so nepremagljivi

S CEMOS AUTOMATIC vam je na voljo samoučeč modularen sistem za pomoč voznikom. Iz sklopa izberite tiste funkcije, ki vam bodo prišle najbolj prav na vaši kmetiji.

CRUISE PILOT in AUTO SLOPE predstavljata gospodaren vstop v avtomatizacijo. S tem TRION ne pridobi samo inteligentne regulacije prednosti, temveč samodejno prilagaja tudi hitrost puhala, da čiščenje zrnja na razgibanem terenu poteka brez izgub.

Ali pa izberite polno verzijo CEMOS AUTOMATIC in stroju prepustite samostojno optimizacijo mlatilnega sistema ter primarnega ločevanja. Izkoristili boste prednosti visokega pretoka, čistejšega zrnja in znižane porabe goriva.

TRION žanje na centimeter natančno.

Zmanjšajte vaše prehode.

Krmilni sistemi so nenadomestljivi pomočniki pri vašem vsakdanjem delu. TRION je mogoče opremiti s tremi samodejnimi sistemi krmiljenja, ki jih lahko uporabljate glede na način uporabe: digitalni AUTO PILOT, satelitsko vodeni GPS PILOT CEMIS 1200 in elektronsko optični LASER PILOT, ki ga po želji lahko opremimo tudi s FIELD SCANNER.

Natančnost pri vsaki uporabi.

 • GPS PILOT natančno usmerja in omogoča intuitivno upravljanje prek CEMIS 1200.
 • LASER PILOT s FIELD SCANNER vam ponuja tri različne načine krmiljenja.
 • AUTO PILOT podpira natančno uporabo v koruzi.
 • Z dinamičnim krmiljenjem se na koncu polja obračate hitro in udobno.

Povezan TRION je zmogljivejši

Digitalizacija premakne vašo kmetijo korak naprej.

 • S TELEMATICS prenesete vaše podatke s stroja neposredno v oblak.
 • S FLEET VIEW koordinirate vaš vozni park na sekundo točno.
 • S CEMIS 1200 ustvarite in upravljate vsa vaša naročila neposredno na stroju.
 • Z DataConnect obdelujete podatke vaših strojev tako, da so uporabni za več proizvajalcev.
 • Z Remote Service poenostavite vzdrževanja in servisne vložke.

Enakomeren pretok pomeni prihranek pri gorivu

V mlatilnem sistemu APS WALKER začne pospeševalni boben velikosti 450 mm učinkovit postopek mlatenja, ki vam omogoča zelo visok pretok, ki ga bistveno pospeši s 3 m/s na 20 m/s.


Predpospeševanje krme sproži verigo učinkovitih potekov in krma se lahkotno porazdeli. Pretok teče enakomerneje in do 33 % hitreje. Z visokimi centrifugalnimi silami se na vseh površinah košar loči bistveno več zrnja. Do 30 % zrnja ujame že predkošara neposredno pod pospeševalcem, kar glavno košaro zelo razbremeni.

Odločilno prednost tako pridobite že pred mlatilnim bobnom. Na koncu izkoristite povečano zmogljivost do 20 % pri enaki porabi goriva.

S TRION boste iztisnili vse

Učinkovita tehnologija pretresal.

Vsako zrno šteje. Mlatilni sistem APS deluje tako učinkovito, da gre le približno 10 % zrn skozi postopek ločevanja preostanka zrnja, saj je 90 % zrnja že ločenega od slame. Enakomeren pretok slame na navzdol odprtih pretresalih z visokim kotom vzpona poskrbi za to, da so varno ločena praktično vsa preostala zrna. Pri tem težavnost pogojev žetve ali mlatenje suhe ali mokre slame ne igra nobene vloge.

Ločevanje preostanka zrnja poteka po celotni dolžini 4400 mm preko štirih spustnih stopenj. Serija TRION 600 je opremljena s šestimi rešetkastimi pretresali, serija TRION 500 dela s petimi. Na voljo so sredinski in stranski podaljški, velike količine slame pa je mogoče hitro in preprosto transportirati.

Sistem MSS zrahlja slamo.

Sistem MSS tudi v težkih žetvenih pogojih poskrbi za učinkovito ločevanje preostanka zrnja. Pri mokri slami ali plevelu je intenzivno rahljanje slamnatega drobirja še posebej odločilno za visoko kvaliteto ločevanja zrn. Vsi kombajni s pretresali TRION so tako opremljeni s sistemom MULTIFINGER SEPARATION SYSTEM (MSS). Gre za boben s krmiljenimi žbicami, ki tečejo nad pretresali in zrahljajo material.

SIstem MSS aktivno upravlja pretok.

Številne žbice od zgoraj primejo slamnati drobir in zrahljajo slamo. Tako je slamnati drobir tanjši, zaradi česar pride do zgodnejšega ločevanja preostalih zrn. Tako se učinkoviteje izrabi razpoložljiva dolžina pretresala. Slama ima na ta način optimalno strukturo in kakovost. Za prilagoditev na spreminjajoče se žetvene pogoje lahko nastavite intenzivnost delovanja žbic.

Ocenjevali vas bodo po kakovosti vašega zrnja

Intenzivno čiščenje

Čisto zrnje je vredno svojega denarja. Sistem čiščenja JET STREAM s hidravličnim variatorjem ventilatorja in zmogljivim povratkom pri vseh vrstah pridelka ponuja veliko rezerv zmogljivosti. Dvojna tlačno zračena stopnja padanja omogoča intenzivno predčiščenje.

JET STREAM upravljate udobno iz kabine. Ničesar več vam ni treba prestavljati ročno. Po želji lahko CEMOS AUTO CLEANING čiščenje JET STREAM upravlja tudi polavtomatsko.

Varen prevoz.

Če so naloge mlatilnega sistema, sekundarnega ločevanja in čiščenja opravljene, se zrnje samodejno zbere v samodejno preklopnem zalogovniku za žito s prostornino do 12.000 l, in prilagodi visokemu pretoku stroja TRION.

Zalogovnik za žito lahko izpraznite pri hitrosti do 130 l/s. Zaradi združenega curka je olajšano varno polnjenje zbiralnih vozil. Samodejna zaporna loputa na koncu zadnjega dela izmetne cevi zalogovnika poskrbi za tesnost. Pri presipavanju tako ne pride do izgub.

TRION je zadaj tako zmogljiv kot spredaj

Odlično upravljanje slame.

Udoben pogon rezalnika slame, radialni razmetalnik za velike delovne širine in samodejna prilagoditev smeri izmeta – trije bistveni elementi za zmogljivo upravljanje slame.

Trije pogoni rezalnika slame.

Na voljo sta dva pogona rezalnika slame z ročno nastavljivo hitrostjo vrtljajev rezalnika slame. Varianta Basic deluje pri stalni hitrosti, pri Comfort pa lahko izbirate med dvema hitrostma. Pri Comfort Plus je mogoča hidravlična prilagoditev števila vrtljajev iz udobja kabine voznika. To je prednost, če pogosto menjate vrsto pridelka. Pri razporejanju slame v vrste nevtralen položaj varčuje z gorivom in zmanjša obrabo.

Loputni razmetovalnik z delovno širino do 7,70 m.

Iz pretresal gre slama neposredno v rezalnik, njegovo intenzivnost pa je mogoče prilagoditi pogojem uporabe. STANDARD CUT ima do 64, SPECIAL CUT pa do 88 obojestransko nabrušenih nožev in en mehansko nastavljiv protinož za ustrezen rez. Loputni razmetovalnik lahko nastavite brez orodja, širino in smer pa lahko nastavite ročno ali hidravlično v CEBIS.

Natančen radialni razmetalnik

Radialni razmetalnik CLAAS pomeni natančno razporeditev slame – tudi pri veliki količin slame, močnem stranskem vetru ali klancu. Dva nasproti ležeča vrteča razmetalna rotorja delujeta pri stalni hitrosti vrtljajev. Razrezan material ter očiščena slama se odvzameta neposredno iz gibanja, nadalje pospešita in enakomerno porazdelita po celotni delovni širini.

Vrste pridelkov zamenjate v trenutku

Brez orodij in udobno.

S TRION prihranite veliko časa pri spremembi vrste pridelka. Celoten stroj mehanizirate hitro in udobno, hitrost vrtljajev celo brez orodja. 63 % površine mlatilne košare zamenjate z enim prijemom.

Nastavite dovajalni kanal.

Višino dovajalnih valjev lahko nastavite brez orodja. Ustrezna lega je označena z nalepko.

Zamenjajte mlatilni sistem.

Segmente predkošare preprosto zamenjate prek lovilnika kamnov. Segment mlatilne košare predstavlja 63 % mlatilne košare, ki ga je mogoče stransko izvleči. Takoj po žetvi žita je TRION pripravljen na koruzo.

Spremenite hitrost vrtljajev.

Območja hitrosti vrtljajev reducirnega pogona mlatilnega bobna lahko prek hidravličnega ventila ročno preklopite, izbirate pa lahko med dvema območjema. Jasno sta označeni neposredno na ventilu.

Prilagodite upravljanje slame.

Število vrtljajev radialnega razmetalnika in rezalnika slame lahko prilagodite enostavno in udobno. Pri rezalniku slame za to ne potrebujete orodja. Tovarniško je lahko opremljen z univerzalnimi noži, ki so primerni tako za žita kot za koruzo.

Razdelilnik plev omogoča posamično nastavitev hitrosti vrtljajev. Razdelilne ploskve je mogoče rahlo nastaviti za prilagoditev na želeno širino izmeta. Tudi protinože in dno sekljalnika lahko spremenite brez orodja. Zaradi udobnega dostopa do zalogovnika za žito načinu uporabe lahko hitro prilagodite tudi prekrivne plošče.

Opravite žetev travnih semen.

Pri travnih semenih in manjših semenih je krma zelo lahka, zato je pomembna prilagoditev hitrosti vrtljajev puhala. Dvostopenjski pogon ima dve območji hitrosti, ki jih je mogoče nastaviti s hitrim napenjalom in premestitvijo pogonskega jermena. Za zalogovnik za žito je na voljo pomoč pri praznjenju, da v njem ne pride do nastajanja mostičkov. Na ta način je mogoče brezhibno razkladanje lahkega materiala.

Očistite stroj.

Za spravilo semen ali na koncu sezone je potrebno stroj temeljito očistiti. Za to vam TRION ponuja neomejen dostop do vseh komponent. Na straneh mlatilnega sistema stroja najdete velike vzdrževalne odprtine, okoli sit, pretresal in zalogovnika za žito pa je prav tako dovolj prostora za čiščenje.

Cummins-motorji najnovejše generacije

Z več kot 1,4 milijona motorjev letno je Cummins največji neodvisni proizvajalec motorjev na svetu. Cummins motorji moči od 55 do 4.400 KM po vsem svetu delujejo v več kot 1.000.000 kmetijskih strojih.

V TRION 600 je vgrajen motor Cummins L9, v TRION 500 pa Cummins B6,7. Zmogljivi motorji izpolnjujejo zahteve emisijskega standarda Stage V z visokim navorom in učinkovitim prenosom moči.

 • 6-valjni vrstni z delovno prostornino 6,7 l in 8,9 l
 • Moč od 190 kW / 258 KM do 300 kW / 408 KM
 • Zmanjšana hitrost vrtljajev: 1900 U/min
 • Tehnologija Common-Rail z emisijskim standardom Stage V

Vlečna sila in gospodarnost sta na istem bregu

Hidrostatični vozni pogon do 30 km/h.

Vsi modeli TRION 600 in 500 so opremljeni s hidrostatičnim 2-stopenjskim pogonom, ki ga upravljate udobno z ročico ali električno s tipko na naslonu za roke. Visoka stopnja učinkovitosti hidrostata privede do prihrankov moči, ki je na voljo ostalim delom stroja. Tako kolesni stroji kot modeli TERRA TRAC imajo najvišjo hitrost 30 km/h.

Udobno in gospodarno.

 • Manj obrabe pogonskih komponent pomeni nižje stroške vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo.
 • Vožnja je uglajena in uravnotežena. Visoka stopnja udobja pri vožnji se pozitivno odraža na vaši storilnosti.
 • Visoka stopnja učinkovitosti prihrani gorivo.

 

Dolgotrajen pogonski koncept.

Prenos moči poteka učinkovito prek jermenskega pogona, pogoni pa so tihi z malo obrabe. Vse pogonske komponente so izdelane za dolgo življenjsko dobo.

 • Hidravlična suha sklopka
 • Enoten napenjalnik jermena brez vzdrževanja
 • Do šest jermenov manj
 • Izboljšan prenos moči
 • Nižji stroški vzdrževanja

Odvzemite pritisk z vaših tal

Gosenica tretje generacije.

Vaša tla so vaša najpomembnejša osnova za proizvodnjo. Ni jih mogoče razmnoževati. Da boste na vaših površinah lahko vedno prišli do najvišjih donosov, potrebujete zmogljive stroje, ki pri delu varujejo tla s TERRA TRAC.

Gosenice tretje generacije TERRA TRAC prepričajo z velikim premerom tekalnih koles, hidropnevmatskim vzmetenjem, izboljšanim napenjanjem traku in samodejno izravnavo nivoja do 2 km/h. Vse to se odraža v bistveno povečanem oprijemu praktično brez sledi na vlažnih površinah, mehkih tleh in na neravnem terenu. To transportnim vozilom znatno olajša delo.

TERRA TRAC na cesti.

 • Najvišja hitrost 30 km/h
 • Polna sposobnost za vožnjo po cesti pri 20, 25 in 30 km/h
 • Visoka stopnja varnosti pri vožnji in smerna stabilnost
 • Več udobja pri vožnji v primerjavi s kolesnimi stroji


TERRA TRAC na polju.

 • Do 66 % manj pritiska na tla kot pri kolesnih strojih
 • Boljši oprijem pri koruzi, vlagi in na pobočju
 • Manj zdrsavanja in višja stabilnost na naklonih
 • Manj upora pri vožnji in nižja poraba goriva


TERRA TRAC med rižem.

 • 890 mm širok poseben trak za riž
 • Večji razmak reber traku za samodejno čiščenje
 • Dober oprijem in nosilnost
 • Brez tlačenja v vlažnih pogojih žetve.

Zanesljivi celotni paket

Izraz MAXI CARE Plus vselej pomeni kombinacijo pogodbenih servisnih storitev, ki izpolnjujejo vaše individualne želje po maksimalni zanesljivosti delovanja in obvladovanju stroškov. Kot primer lahko navedemo kombinacijo podaljšanja garancije MAXI CARE Protect in pogodbe o vzdrževanju CLAAS MAXI CARE Maintenance.

Pogodba o vzdrževanju

Znotraj MAXI CARE Maintenance vaš servisni partner CLAAS opravi vsa določena vzdrževalna dela. V okviru te pogodbe o vzdrževanju je uporaba nadomestnih delov in dodatkov CLAAS ORIGINAL samoumevna. Tako si zagotovite najbolj pregledne stroške in visoko vrednost nadaljnje prodaje.

Podaljšanje garancije

Podaljšanje garancije MAXI CARE Protect vam ponuja zaščito stroja prek zakonsko določenega jamstva. V morebitnem primeru uveljavljanja garancije zajema vse potrebne nadomestne dele in dodatke CLAAS ORIGINAL ter vsa popravila, ki jih izvede vaš servisni partner.

Video

Tehnične specifikacije

TRION Širina mlatilnega bobna (mm) Rotorji (število) Zalogovnik za žito (l) Motor Maksimalna moč motorja (ECE R 120) (kW/KM)
750 1420 2 12000 Cummins / L9 320/435
750 TERRA TRAC 1420 2 12000 Cummins / L9 320/435
730 1420 1 12000 / 11000 Cummins / L9 300/408
730 TERRA TRAC 1420 1 12000 / 11000 Cummins / L9 300/408
720 1420 1 12000 / 10500 Cummins / L9 270/367
720 TERRA TRAC 1420 1 12000 / 10500 Cummins / L9 270/367
Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti