Claas

Kombajn TRION 700

Ni časa za kompromise.

Ni časa za kompromise.

Spoznajte TRION 700 od blizu. Splača se. Naj vam naredimo ponudbo, ali pa vam osebno svetujemo. Ne glede na izzive na vaši kmetiji ima TRION zanje odgovor.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
Kombajn TRION 700
Claas Kombajn TRION 700
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti

TRION 700

 • Visoko zmogljiv mlatilni sistem APS HYBRID
 • Visoka zmogljivost ločevanja
 • Varčni motorji Cummins z do 435 KM
 • Prostornina zalogovnika do 12.000 l

Sestavite TRION po vaši meri 

TRION KONFIGURATRO

Udobje pomeni zmogljivost

Vse povsem po vaših željah.

Ko razvijamo nov kombajn, vedno preverimo tudi koncept kabin. Pri tem nas podpirajo voznice in vozniki vsega sveta, s katerimi ustvarjamo pomembne odločitve glede udobja in upravljanja. Z dokazanim nadaljujemo, dobro izboljšamo in novo preizkusimo.

Inovacije CLAAS v stroju TRION vas bodo razveselile: koncept klimatizacije s povsem novim vodenjem zraka, velikimi prostori za odlaganje, aktivno hlajenim 30 l hladilnikom za vaše pijače ali svetli zaslon CEBIS visoke ločljivosti. Seveda se vam bo marsikaj zdelo znano, kot na primer neprekosljivo udobje CLAAS ali inteligentni koncept upravljanja, ki omogoča udoben dostop do vseh funkcij stroja.

Vse povsem po vaših željah

Paketi LED-osvetlitve spremenijo noč v dan.

 • Delovna dolga luč podpira vašo usmeritev s posebej dolgim dometom.
 • Adapter je osvetljen tako svetlo kot območje pred strojem, na straneh in strnišče.
 • Vse pomembne komponente stroja so opremljene s servisnimi lučmi.

Vozniki CEMOS so nepremagljivi

Posamična konfiguracija CEMOS AUTOMATIC.

CEMOS AUTOMATIC je samoučeč sistem na tržišču za pomoč vozniku. Avtomatske funkcije vas in vaše voznike trajno in aktivno podpirajo med uporabo. Na osnovi agronomskih ciljev, kot so kakovost zrnja in mlatenja, čistost, kakovost slame in pretok, sistem preveri senzorje in nastavitve. Vaš stroj TRION jih optimizira med uporabo do njegovih tehničnih omejitev.

Odloča voznik.

V sistem vnesete vaše zahteve glede kakovosti zrnja in ravni izgub. CEMOS AUTOMATIC med žetvijo optimalno prilagaja stroj za izpolnitev vaših kriterijev.

CEMOS sestavite sami.

Vaš sistem CEMOS AUTOMATIC je lahko v vstopni ali polni verziji, lahko ga povsem individualno konfigurirate glede na to, katere funkcije so smiselne za vaše polje in optimizirajo vašo uporabo.

Do centimetra natančna žetev

Zmanjšajte vaše prehode.

Krmilni sistemi so nenadomestljivi pomočniki pri vašem vsakdanjem delu. TRION je mogoče opremiti s tremi samodejnimi sistemi krmiljenja, ki jih lahko uporabljate glede na način uporabe: digitalni AUTO PILOT, satelitsko vodeni GPS PILOT CEMIS 1200 in elektronsko optični LASER PILOT, ki ga po želji lahko opremimo tudi s FIELD SCANNER.

Povezan TRION je zmogljivejši

Digitalizacija premakne vašo kmetijo korak naprej.

 • S TELEMATICS prenesete vaše podatke s stroja neposredno v oblak.
 • S FLEET VIEW koordinirate vaš vozni park na sekundo točno.
 • S CEMIS 1200 ustvarite in upravljate vsa vaša naročila neposredno na stroju.
 • Z DataConnect obdelujete podatke vaših strojev tako, da so uporabni za več proizvajalcev.
 • Z Remote Service poenostavite vzdrževanja in servisne vložke.

Udobno nastavljanje

Z multifunkcijsko ročico v kabini prestavljate kot rezanja pri HP-kanalu brezstopenjsko in hidravlično od -8° do +11° – pri polni hitrosti z adapterjem. V CEBIS lahko za štiri višine reza za vsako shranite posamezen kot rezanja. Tako se lahko hitro in udobno odzovete na spreminjajoče se zaloge, kulture ali terenske pogoje.

V-kanal.

V-kanal omogoča hitro mehansko prestavitev kota rezanja, tudi z adapterjem. Tako žanjete silažna žita, sojo in travo z manj izgubami. V-kanal lahko tovarniško naročite z verigami ali letvami vstopnega kanala na jermenih ter z odprtim ali zaprtim obračalnim valjem.

Enakomeren pretok pomeni prihranek pri gorivu

V mlatilnem sistemu APS WALKER začne pospeševalni boben velikosti 450 mm učinkovit postopek mlatenja, ki vam omogoča zelo visok pretok, ki ga bistveno pospeši s 3 m/s na 20 m/s.


Predpospeševanje krme sproži verigo učinkovitih potekov in krma se lahkotno porazdeli. Pretok teče enakomerneje in do 33 % hitreje. Z visokimi centrifugalnimi silami se na vseh površinah košar loči bistveno več zrnja. Do 30 % zrnja ujame že predkošara neposredno pod pospeševalcem, kar glavno košaro zelo razbremeni.

Odločilno prednost tako pridobite že pred mlatilnim bobnom. Na koncu izkoristite povečano zmogljivost do 20 % pri enaki porabi goriva.

ROTO PLUS dobi ven vse.

Princip ROTO PLUS je enostaven, a učinkovit. Ekscentrično uležajeni visoko zmogljivi rotorji ROTO PLUS razvijejo ogromne centrifugalne sile za ločevanje preostalega zrnja iz slame. Z ločenim povratnim dnom mešanica zrnja-žita-slame najprej pride na pripravljalno dno, preden prek stopnic doseže sito. Zaradi tega je sito zelo razbremenjeno.

TRION 750 z dvema rotorjema.

Enakomerno dovajanje APS ustvarja popolne predpogoje za sekundarno ločevanje ROTO PLUS. Dovajalni boben mlatilnega sistema APS ločuje slamo v dva kanala in jo dovaja nasprotnim visoko zmogljivim rotorjem v TRION 750. S premerom 445 mm in dolžino 4.200 mm je površina za ločevanje izredno velika.

TRION 730/720 z enim rotorjem.

V modelih TRION 730/720 en rotor premera 570 mm skrbi za sekundarno ločevanje. Kot pri dvojnem rotorju lahko pri enem rotorju brezstopenjsko regulirate število vrtljajev v CEBIS.

Intenzivno čiščenje

Čisto zrnje je vredno svojega denarja. Sistem čiščenja JET STREAM s hidravličnim variatorjem ventilatorja in zmogljivim povratkom je nastavljen posebej na sekundarno ločevanje ROTO PLUS. Dvojna tlačno zračena stopnja padanja omogoča intenzivno predčiščenje.

JET STREAM upravljate udobno iz kabine. Ničesar več vam ni treba prestavljati ročno. Po želji lahko CEMOS AUTO CLEANING čiščenje JET STREAM upravlja tudi polavtomatsko.

Natančno nakladanje

Iztočna cev z vrtljivim tulcem.

S kotom vrtenja 105° imate dober pogled na iztočno cev zalogovnika. Dolžino lahko izberete glede na širino adapterja. Na koncu cevi vrtljivi tulec združuje curek. Nastavitev je mogoča z multifunkcijsko ročico CMOTION, kar poenostavi natančno nalaganje zbiralnih vozil.

Odlično upravljanje slame.

Trije pogoni rezalnika slame.

Na voljo sta dva pogona rezalnika slame z ročno nastavljivo hitrostjo vrtljajev rezalnika slame. Varianta Basic deluje pri stalni hitrosti, pri Comfort pa lahko izbirate med dvema hitrostma. Pri Comfort Plus je mogoča hidravlična prilagoditev števila vrtljajev iz udobja kabine voznika. To je prednost, če pogosto menjate vrsto pridelka. Pri razporejanju slame v vrste nevtralen položaj varčuje z gorivom in zmanjša obrabo.

Natančen radialni razmetalnik

Radialni razmetalnik CLAAS pomeni natančno razporeditev slame – tudi pri veliki količin slame, močnem stranskem vetru ali klancu. Dva nasproti ležeča vrteča razmetalna rotorja delujeta pri stalni hitrosti vrtljajev. Razrezan material ter očiščena slama se odvzameta neposredno iz gibanja, nadalje pospešita in enakomerno porazdelita po celotni delovni širini.

Loputni razmetovalnik z delovno širino do 7,70 m.

Iz rotorjev gre slama neposredno v rezalnik, njegovo intenzivnost pa je mogoče prilagoditi pogojem uporabe. STANDARD CUT ima 52, SPECIAL CUT pa 72 obojestransko nabrušene nože in en mehansko nastavljiv protinož za ustrezen rez. Loputni razmetovalnik lahko nastavite brez orodja, širino in smer pa lahko nastavite ročno ali hidravlično v CEBIS.

Vrste pridelkov zamenjate v trenutku

Brez orodij in udobno.

S TRION prihranite veliko časa pri spremembi vrste pridelka. Celoten stroj mehanizirate hitro in udobno, hitrost vrtljajev celo brez orodja. 63 % površine mlatilne košare zamenjate z enim prijemom.

Nastavite dovajalni kanal.

Višino dovajalnih valjev lahko nastavite brez orodja. Ustrezna lega je označena z nalepko.

Zamenjajte mlatilni sistem.

Segmente predkošare preprosto zamenjate prek lovilnika kamnov. Segment mlatilne košare predstavlja 63 % mlatilne košare, ki ga je mogoče stransko izvleči. Takoj po žetvi žita je TRION pripravljen na koruzo.

Spremenite hitrost vrtljajev.

Območja hitrosti vrtljajev reducirnega pogona mlatilnega bobna lahko prek hidravličnega ventila ročno preklopite, izbirate pa lahko med dvema območjema. Jasno sta označeni neposredno na ventilu.

Prilagodite upravljanje slame.

Število vrtljajev radialnega razmetalnika in rezalnika slame lahko prilagodite enostavno in udobno. Pri rezalniku slame za to ne potrebujete orodja. Tovarniško je lahko opremljen z univerzalnimi noži, ki so primerni tako za žita kot za koruzo.

Razdelilnik plev omogoča posamično nastavitev hitrosti vrtljajev. Razdelilne ploskve je mogoče rahlo nastaviti za prilagoditev na želeno širino izmeta. Tudi protinože in dno sekljalnika lahko spremenite brez orodja. Zaradi udobnega dostopa do zalogovnika za žito načinu uporabe lahko hitro prilagodite tudi prekrivne plošče.

Opravite žetev travnih semen.

Pri travnih semenih in manjših semenih je krma zelo lahka, zato je pomembna prilagoditev hitrosti vrtljajev puhala. Dvostopenjski pogon ima dve območji hitrosti, ki jih je mogoče nastaviti s hitrim napenjalom in premestitvijo pogonskega jermena. Za zalogovnik za žito je na voljo pomoč pri praznjenju, da v njem ne pride do nastajanja mostičkov. Na ta način je mogoče brezhibno razkladanje lahkega materiala.

Očistite stroj.

Za spravilo semen ali na koncu sezone je potrebno stroj temeljito očistiti. Za to vam TRION ponuja neomejen dostop do vseh komponent. Na straneh mlatilnega sistema stroja najdete velike vzdrževalne odprtine, okoli sit, pretresal in zalogovnika za žito pa je prav tako dovolj prostora za čiščenje.

Veliko rezerv zmogljivosti

Z več kot 1,4 milijona motorjev letno je Cummins največji neodvisni proizvajalec motorjev na svetu. Cummins motorji moči od 55 do 4.400 KM po vsem svetu delujejo v več kot 1.000.000 kmetijskih strojih.

V TRION 600 je vgrajen motor Cummins L9, v TRION 500 pa Cummins B6,7. Zmogljivi motorji izpolnjujejo zahteve emisijskega standarda Stage V z visokim navorom in učinkovitim prenosom moči.

 • 6-valjni vrstni z delovno prostornino 6,7 l in 8,9 l
 • Moč od 190 kW / 258 KM do 300 kW / 408 KM
 • Zmanjšana hitrost vrtljajev: 1900 U/min
 • Tehnologija Common-Rail z emisijskim standardom Stage V

Dolgotrajen pogonski koncept

Prenos moči poteka učinkovito prek jermenskega pogona, pogoni pa so tihi z malo obrabe. Vse pogonske komponente so izdelane za dolgo življenjsko dobo.

 • Hidravlična suha sklopka
 • Enoten napenjalnik jermena brez vzdrževanja
 • Do šest jermenov manj
 • Izboljšan prenos moči
 • Nižji stroški vzdrževanja

Hidrostatični vozni pogon do 30 km/h

Vsi modeli TRION 700 so opremljeni s hidrostatičnim 2-stopenjskim pogonom, ki ga upravljate udobno z ročico ali električno s tipko na naslonu za roke. Visoka stopnja učinkovitosti hidrostata privede do prihrankov moči, ki je na voljo ostalim delom stroja. Tako kolesni stroji kot modeli TERRA TRAC imajo najvišjo hitrost 30 km/h.

Udobno in gospodarno.

 • Manj obrabe pogonskih komponent pomeni nižje stroške vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo.
 • Vožnja je uglajena in uravnotežena. Visoka stopnja udobja pri vožnji se pozitivno odraža na vaši storilnosti.
 • Visoka stopnja učinkovitosti prihrani gorivo.

Odvzemite pritisk z vaših tal

Gosenica tretje generacije.

Vaša tla so vaša najpomembnejša osnova za proizvodnjo. Ni jih mogoče razmnoževati. Da boste na vaših površinah lahko vedno prišli do najvišjih donosov, potrebujete zmogljive stroje, ki pri delu varujejo tla s TERRA TRAC.

Gosenice tretje generacije TERRA TRAC prepričajo z velikim premerom tekalnih koles, hidropnevmatskim vzmetenjem, izboljšanim napenjanjem traku in samodejno izravnavo nivoja do 2 km/h. Vse to se odraža v bistveno povečanem oprijemu praktično brez sledi na vlažnih površinah, mehkih tleh in na neravnem terenu. To transportnim vozilom znatno olajša delo.

TERRA TRAC na cesti.

 • Najvišja hitrost 30 km/h
 • Polna sposobnost za vožnjo po cesti pri 20, 25 in 30 km/h
 • Visoka stopnja varnosti pri vožnji in smerna stabilnost
 • Več udobja pri vožnji v primerjavi s kolesnimi stroji


TERRA TRAC na polju.

 • Do 66 % manj pritiska na tla kot pri kolesnih strojih
 • Boljši oprijem pri koruzi, vlagi in na pobočju
 • Manj zdrsavanja in višja stabilnost na naklonih
 • Manj upora pri vožnji in nižja poraba goriva


TERRA TRAC med rižem.

 • 890 mm širok poseben trak za riž
 • Večji razmak reber traku za samodejno čiščenje
 • Dober oprijem in nosilnost
 • Brez tlačenja v vlažnih pogojih žetve.

Zanesljivi celotni paket

Izraz MAXI CARE Plus vselej pomeni kombinacijo pogodbenih servisnih storitev, ki izpolnjujejo vaše individualne želje po maksimalni zanesljivosti delovanja in obvladovanju stroškov. Kot primer lahko navedemo kombinacijo podaljšanja garancije MAXI CARE Protect in pogodbe o vzdrževanju CLAAS MAXI CARE Maintenance.

Pogodba o vzdrževanju

Znotraj MAXI CARE Maintenance vaš servisni partner CLAAS opravi vsa določena vzdrževalna dela. V okviru te pogodbe o vzdrževanju je uporaba nadomestnih delov in dodatkov CLAAS ORIGINAL samoumevna. Tako si zagotovite najbolj pregledne stroške in visoko vrednost nadaljnje prodaje.

Podaljšanje garancije

Podaljšanje garancije MAXI CARE Protect vam ponuja zaščito stroja prek zakonsko določenega jamstva. V morebitnem primeru uveljavljanja garancije zajema vse potrebne nadomestne dele in dodatke CLAAS ORIGINAL ter vsa popravila, ki jih izvede vaš servisni partner.

Tehnične specifikacije

TRION Širina mlatilnega bobna (mm) Rotorji (število) Zalogovnik za žito (l) Motor Maksimalna moč motorja (ECE R 120) (kW/KM)
750 1420 2 12000 Cummins / L9 320/435
750 TERRA TRAC 1420 2 12000 Cummins / L9 320/435
730 1420 1 12000 / 11000 Cummins / L9 300/408
730 TERRA TRAC 1420 1 12000 / 11000 Cummins / L9 300/408
720 1420 1 12000 / 10500 Cummins / L9 270/367
720 TERRA TRAC 1420 1 12000 / 10500 Cummins / L9 270/367

Video

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti