Claas

ELIOS 340 - 320, 103 - 85 KM, 76 - 62 kW

Kompaktni ELIOS 300 vas navduši s svojim udobjem ob vsaki uporabi
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
ELIOS 340 - 320, 103 - 85 KM, 76 - 62 kW
Claas ELIOS 340 - 320, 103 - 85 KM, 76 - 62 kW
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
ELIOS 340 - 320, 103 - 85 KM, 76 - 62 kW

Kompakten, stabilen in okreten

Zlasti v težkih pogojih, kot je delo na strminah, nizko težišče daje traktorjem serije ELIOS odlično stabilnost. To je mogoče dodatno povečati z največjo širino koloteka 2.310 mm. Skupaj z uravnoteženo porazdelitvijo teže to prinaša varnost. Z nizko maso praznega vozila od 3,6 t ste nežni do tal in varčni na cesti. 

ELIOS 300 je idealen partner v zelo širokih sadovnjakih ali vinogradih. Opcijska ozka prednja os in prave pnevmatike omogočajo skupno širino le 1,65 m. Zaradi nizke višine le 2,60 m vrata z nizko svetlostjo za ELIOS ne predstavljajo težav.

Praktična uporaba

Z največjo dvižno zmogljivostjo 3,2 t na priključnih točkah zadnjega dvigala ima ELIOS 300 najboljše predpogoje za zahtevno vsakodnevno uporabo. Zadnja povezava je standardno na voljo z elektronskim krmiljenjem. Voznik ima lahko vedno pregled nad zadnjim vpetjem prek ustreznega menija na armaturni plošči.

Popolnoma se prilega

Predvsem pri čelnem nakladalniku je priklop na traktor zelo pomemben za varno in hitro nakladanje. Pravilna integracija pritrdilnih nosilcev v celoten koncept traktorja je bila zato zelo pomembna pri razvoju serije ELIOS. Razporeditev konzol daleč nazaj zagotavlja stabilnost pri težkem delu. 


Motor

Konstantna zmogljivost - nizka poraba

Prostornina 3,6 l zagotavlja nizko porabo. Zelo miren tek je dosežen s kombinacijo z uravnoteženim 4-valjnim motorjem. Poleg tega je nizka raven hrupa in dolga življenjska doba. Kljub kompaktnemu formatu ponuja ELIOS z viskoznim ventilatorjem in sodobno tehnologijo vbrizga in izpušnih plinov odlično osnovo za učinkovito delovanje.

REVERSHIFT in TWINSHIFT

Z menjalnikom REVERSHIFT / TWINSHIFT in njegovimi 30 prestavami naprej in 15 vzvratnimi prestavami ELIOS 300 ponuja najboljše ravnotežje med visoko mehansko učinkovitostjo, enostavnim upravljanjem in visokim udobjem pri vožnji. Moč se dobro prenaša na kolesa, kar zmanjšuje porabo. Samoumevno delovanje ustvarja naravno izkušnjo vožnje in preprečuje utrujenost v dolgih dneh. Z 10 prestavami v glavnem delovnem območju med 5 in 15 km/h nudi ELIOS vedno pravo rešitev.

Hidravlika

Opcijsko so na voljo tri hidravlične črpalke z največjim skupnim pretokom 114 l/min. Prva črpalka oskrbuje krmiljenje s pretokom 27 l/min. Druga črpalka zagotavlja pretok 27 l/min, ki je namenjen samo za zadnjo vpetje. Tretja črpalka s 60 l/min napaja samo hidravlične krmilne enote. Posledično je mogoče istočasno izvesti prekrivajoče se dejavnosti ali upravljati kombinacije opreme z zelo visokimi hidravličnimi zahtevami. Poleg tega se prihrani dragoceno gorivo z delom pri nizkih vrtljajih motorja ob hkratni visoki hidravlični moči.

Udobje

Za intenzivne in ponavljajoče se operacije so na voljo priročne funkcije, kot so elektronske krmilne enote in SMART STOP. 

Udobni ročaji in samočistilne stopnice olajšajo dostop do kabine. Številne možnosti nastavitve sedeža in volana nudijo vsakemu vozniku udobno delovno okolje. Zračno oblazinjen sedež in klimatska naprava zagotavljata še več udobja. Za zaščito pridelka lahko namesto običajnega kabinskega filtra za zaščito uporabnika uporabite filter z aktivnim oglje.

Stranska konzola je rezultat obsežne analize delovnih postopkov v kabini. Funkcije, ki se pogosto uporabljajo, se nahajajo bolj spredaj, medtem ko se funkcije, ki se uporabljajo manj pogosto, nahajajo na zadnji strani konzole na desni strani.

Tehnične specifikacije

ELIOS 340 330 320
Nazivna moč (ECE R 120) kW / KM 72 / 98 67 / 91 61 / 83
Maksimalna moč (ECE R 120) kW / KM 76 / 103 68 / 92 62 / 85

 

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti