Claas

AXOS 240 - 230, 67 - 72 kW 92 - 103 KM

Vsestranskost in priročnost, zaradi katerih ste bolj produktivni.

Vsestranskost in priročnost, zaradi katerih ste bolj produktivni.

Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
AXOS 240 - 230, 67 - 72 kW 92 - 103 KM
Claas AXOS 240 - 230, 67 - 72 kW 92 - 103 KM
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
AXOS 240 - 230, 67 - 72 kW 92 - 103 KM

Vsestranskost

Prihranite čas.

Ne glede na to, na katerem področju uporabljate AXOS 200, vas bosta navdušili njegova vsestranskost in okretnost. Na polju imate koristi od 34" zadnjih koles s premerom 1,6 m in največjo širino 540 mm. Vozite z nižjim tlakom v pnevmatikah in varujete zemljo. Poleg tega lahko zaradi velike nosilnosti skoraj 2 t lahko uporablja širše in težje pripomočke.

Med transportom in vleko ste varni in stabilni na cesti. To zagotavlja masa praznega vozila 4,1 t v kombinaciji z optimalno razporeditvijo teže in dolgo medosno razdaljo. Pri spravilu krme ali pri delih za zaščito pridelka visoka oddaljenost od tal olajša vožnjo čez redove in delo, ko so posevki v napredni fazi.

Dvigne, kar želite

Z največjo dvižno zmogljivostjo 3,35 t na priključnih točkah zadaj ima AXOS 200 najboljše predpogoje za zahtevno vsakodnevno uporabo. Zadnja povezava je standardno na voljo z elektronskim krmiljenjem. Voznik ima lahko vedno pregled nad zadnjim vpetjem prek ustreznega menija na armaturni plošči.

AXOS 200 ima opcijsko popolnoma integriran sprednji priklop z dvižno zmogljivostjo 3,2 t. Za sprednjo pogonsko dvigalo je značilna optimalna integracija in majhna razdalja med sprednjo osjo in priključnimi točkami. To pomeni krajši previs s sprednjo utežjo ali sprednjo kosilnico in izboljšano vodenje sprednjega priključka. Odvisno od opreme traktorja se sprednji priključek upravlja preko mehanske ali elektronske krmilne enote.

CLAAS čelni nakladalnik

Predvsem pri čelnem nakladalniku je priklop na traktor zelo pomemben za varno in hitro nakladanje. Pravilna integracija pritrdilnih nosilcev v celoten koncept traktorja je bila zato zelo pomembna pri razvoju serije AXOS. Razporeditev konzol daleč nazaj zagotavlja stabilnost pri težkem delu.

Stabilna povezava konzole čelnega nakladalnika iz litega jekla visoke trdnosti s polovičnim okvirjem ne omejuje motorja, kota krmiljenja ali enostavnega vzdrževanja.

E-PILOT S je idealno elektronsko krmiljenje v kombinaciji z mehanskimi krmilnimi napravami na traktorju. Z njim lahko vse funkcije čelnega nakladalnika upravljate s konicami prstov.

Motor

Konstantna zmogljivost - nizka poraba

Prostornina 3,6 l zagotavlja nizko porabo. Zelo miren tek je dosežen s kombinacijo z uravnoteženim 4-valjnim motorjem. Poleg tega je nizka raven hrupa in dolga življenjska doba. Kljub kompaktnemu formatu nudi AXOS z viskoznim ventilatorjem in sodobno tehnologijo vbrizga in izpušnih plinov odlično osnovo za učinkovito delovanje. 

AXOS 200 ima serijsko elektronsko vbrizgavanje preko skupnega voda in pomnilnik hitrosti. Drugi pomnilnik je na voljo po želji. En pritisk na gumb je dovolj, da prikličete želeno število vrtljajev motorja. S pomočjo dveh gumbov lahko še bolj natančno nastavite hitrost. To poenostavlja predvsem delo kardanske gredi.

REVERSHIFT ali TWINSHIFT

Z menjalnikom REVERSHIFT / TWINSHIFT in njegovimi 30 prestavami naprej in 15 vzvratnimi prestavami AXOS 200 ponuja najboljše ravnotežje med visoko mehansko učinkovitostjo, enostavno uporabo in visokim udobjem pri vožnji. Moč se dobro prenaša na kolesa, kar zmanjšuje porabo. Samoumevno delovanje ustvarja naravno izkušnjo vožnje in preprečuje utrujenost v dolgih dneh. Z 10 prestavami v glavnem delovnem območju med 5 in 15 km/h AXOS vedno ponuja pravo rešitev. 

Največjo hitrost 40 km/h doseže pri samo 1.750 vrtljajih motorja. AXOS 200 prihrani dragoceno gorivo in zmanjša raven hrupa med transportnimi deli.

Hidravlika

Opcijsko so na voljo tri hidravlične črpalke z največjim skupnim pretokom 114 l/min. Prvi krog oskrbuje krmiljenje s pretokom 27 l/min. Drugi tok okrog zagotavlja pretok 27 l/min, ki je namenjen samo za zadnjo vpetje. Tretja črpalka s 60 l/min napaja samo hidravlične krmilne enote. Posledično je mogoče istočasno izvesti prekrivajoče se dejavnosti ali upravljati kombinacije opreme z zelo visokimi hidravličnimi zahtevami. Poleg tega se prihrani dragoceno gorivo z delom pri nizkih vrtljajih motorja ob hkratni visoki hidravlični moči.

Udobje

Logična in intuitivna razporeditev upravljalnih elementov vam omogoča enostavno delo. Lahko se osredotočite na napravo, svoje delo, svoje pridelke ali svoje živali. Za intenzivne in ponavljajoče se operacije so na voljo priročne funkcije, kot so elektronske krmilne enote in SMART STOP.

Tehnične specifikacije

 AXOS
240 230
Maksimalna moč (ECE R 120)
72 / 98 kW /KM  67 /91 kW / KM
Maksimalna moč (ECE R 120)
76 / 103 kW/ KM  68 / 92 kW / KM
Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti