Novica

Novi kombajn Jaguar 970

Claas predstavlja novi silažni kombajn Jaguar. Pri demonstraciji na terenu razkrivamo nekaj ključnih novitet in posodobitev.
Novi kombajn Jaguar 970

Letošnje leto je podjetje Claas predstavilo novo linijo silažnih kombajnov Jaguar.

Grapak A1 d.o.o., kot uradni zastopnik podjetja Claas v Sloveniji, smo novi kombajn predstavili na terenu na demonstraciji v kraju Martjanci.


Z dvema serijama in skupaj z enajstimi modeli, Claas še vedno ponuja najširšo paleto silažnih kombajnov po vsem svetu.

Od kapacitet vnosa do predelave je Claas znova dokazal izjemno inženirsko in inovativno vodstvo.

V kombajn Jaguar so implementirali napredne tehnologije, nove drobilne valje t.i. corn crackerje ter ekskluziven sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah za krmilno in gnano os.

Na kratko vam predstavljamo novitete in posodobitve silažnega kombajna Jaguar.

1. Nadaljnji razvoj DYNAMIC POWER

Motor ni edini dejavnik, ki vpliva na učinkovitost stroja, pomembno je tudi inteligentno upravljanje hitrosti obratovanja. Zato Claas uporablja sistem samodejnega nadzor moči motorja DYNAMIC POWER, ki ga je mogoče opravljati v CEBIS-u. V območju delne obremenitve s hitrostjo motorja 1800-2000 vrt / min, sistem DYNAMIC POWER prilagodi moč motorja pogojem delovanja in postopoma zmanjša hitrost motorja. S tem dosežete prihranek goriva do 10,6%. Nadaljnja nova funkcija je, da stroj najprej prične silirati z največjo močjo motorja (stopnja 10) in šele nato sistem prilagodi na najučinkovitejšo nastavitev.


2. CRUISE PILOT - Samodejni nadzor hitrosti 

Samodejni sistem za nadzor hitrosti CRUISE PILOT prav tako pomaga doseči največjo hitrost delovanja in učinkovitost motorja, hkrati pa zmanjšuje obremenitve voznika. Zdaj je CRUISE PILOT tehnologija poleg JAGUAR 970 in 940, vključena tudi v modele 870 in 860.


3. Novi adapterji - serija DIRECT DISC 600 in 500

DIRECT DISC 600/500 za JAGUAR 900 in DIRECT DISC 500 za serijo 800. Oboje z novimi rezili MAX CUT, ki jih je razvil Claas. Rezalni diski adapterja so postavljeni tako, da ustvarjajo zelo čist vzorec strnišča.

Nova serija modelov DIRECT DISC razširi področje uporabe, saj omogoča spravilo zelo visokih pridelkov, kot je sirek, do višine 4,0 m.

Več podrobnosti o silažnem kombajnu Jaguar si oglejte tukaj.


4. Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah za pogonsko in krmilno os

JAGUAR 900 je zdaj na trgu prvi silažni kombajn, opremljen z dvojnim sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah za pogonsko in krmilno os.

Poznane prednosti te tehnologije: zaščita tal, izboljšan oprijem in predvsem udobje med vožnjo na terenu, visoka stabilnost vožnje in minimalna obraba pnevmatik na cesti, kar pomeni skupni prihranek goriva. 


5. MULTI CROP CRACKER- Dva nova drobilna valja

CLAAS zdaj širi svojo paleto z dvema drobilnima valjema za dolgi rez silaže in drobljenjem koruze. Valja MCC MAX zdaj omogočata rezanje koruze na dolžine med 15 in 22 mm. Prav tako je novo v ponudbi, MCC SHREDLAGE® drobilni valj, ki ima poleg nazobčanega profila še vrtljiv spiralni utor. Ta omogoča intenzivno rezanje koruze od 26 do 30 mm.6. Večnamenska ročica CMOTION – Sedaj tudi za JAGUAR

Zadaj bomo lahko JAGUAR upravljali z večnamensko ročico CMOTION.


Več podrobnosti o silažnem kombajnu Jaguar si oglejte tukaj.

Za dodatne informacije in strokovno svetovanje smo vam na voljo preko telefona na 030 464 646 (Tadej Obrovnik), email-a na tadej@grapak.com

ali nas obiščite v poslovnih enotah v  Strahinju (Gorenjska) ter Fram (Štajeska)


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti