Novica

Claas predstavlja široko paleto kombajnov Trion

S oznanitvijo nove serije Trion je Claas zaključil finalno fazo zamenjave svoje ponudbe kombajnov.
Claas predstavlja široko paleto kombajnov Trion

Popolnoma nova serija Trion vsebuje skupno 20 modelov, ki ne vključuje zgolj konvencionalna 5- in 6- kombajna za slamo, ampak tudi hibride z enojnimi in dvojnimi rotorji ter različici Terra Trac in Montana za pobočja.

Claas kombajni delujejo po celem svetu, na raznih tipih kmetij pod različnimi klimatskimi pogoji in raznolikimi pridelki. Pomeni, da morajo biti izjemno prilagodljivi in vsestranski. Omenjeno se odraža v široki paleti variant, raznimi funkcijami, ki jih novi Trion ponuja svojim uporabnikom. Naj gre za majhno mešano obdelovalno kmetijo, ki išče enostaven stroj ali veliki kmetijski obrati s potrebami po tehnično naprednejšim in močnejšim kombajnom. Modeli Trion ustrezajo individualnim zahtevam vaše kmetije.  

Novi Trion je osnovan na dobro preizkušeni Claas-ovi klasični tresalni tehnologiji in hibridno mlatilno tehnologiji. Njegova nadgradnja vključuje predvsem številne funkcije, ki postavljajo povsem nove standarde delovanja pri kombajnih te velikosti.


Udobje pomeni zmogljivost.

Vse povsem po vaših željah.

Ko razvijamo nov kombajn, vedno preverimo tudi koncept kabin. Pri tem nas podpirajo voznice in vozniki vsega sveta, s katerimi ustvarjamo pomembne odločitve glede udobja in upravljanja. Z dokazanim nadaljujemo, dobro izboljšamo in novo preizkusimo.

Inovacije CLAAS v stroju TRION vas bodo razveselile: koncept klimatizacije s povsem novim vodenjem zraka, velikimi prostori za odlaganje, aktivno hlajenim 30 l hladilnikom za vaše pijače ali svetli zaslon CEBIS visoke ločljivosti. Seveda se vam bo marsikaj zdelo znano, kot na primer neprekosljivo udobje CLAAS ali inteligentni koncept upravljanja, ki omogoča udoben dostop do vseh funkcij stroja.


Modeli:

Obsega skoraj dvajset variacij, so osnovane na seriji 500 z petimi tresali, seriji 600 s šestimi tresali in seriji 700 s hibridnim sistemov, ki vsebuje enojni ali dvojni rotor. 

Skupno vsem modelom TRION je dobro preizkušen sistem primarnega mlatenja APS, zasnovan za zdrobitev do 90% zrn. Preostala težje drobljiva zrna pa prevzame sekundarni mlatilni sistem za separacijo. Stroji serije TRION 500 in 700 so opremljeni z mlatilnim sistemom širokim 1.420 mm, ki se pri modelih TRION 600 poveča na 1700 mm. Ti so širši kot pri prejšnjih modelih TUCANO, ki so bili široki 1.320 mm ali 1.580 mm.

TRION APS sistem obsega pospeševalnik premera 450 mm in zaprt mlatilni boben s premerom 600 mm, ki je spet približno 33% večji od mlatilnega bobna na TUCANU. Omenjeno rezultira v povečanje mlatilne košare. Pri modelih TRION 600 je 31% večja kot pri modelih TUCANO 450, pri modelih TRION 700 pa 9% večja, kot pri modelih TUCANO 580. Sprednja košara je zamenljiva, hitrost vseh treh bobnov pa je sinhronizirana in nastavljena s CEBIS, ki se uporablja tudi za nastavitev košar, ki so tudi sinhronizirane.

Zmanjšanje časa vzdrževanja na minimum - popolnoma prenovljen in manj zapleten pogonski sistem za TRION pomeni, da je pri modelih HYBRID zdaj šest pasov manj, pri strojih za lovljenje slame pa tri manj v primerjavi s prejšnjo paleto TUCANO. Tako kot pri novem modelu LEXION pogonski sistem temelji na sistemu JAGUAR, ki zagotavlja bolj pozitivno in nemoteno delovanje mlatilnih in polžnih sistemov.

Večje udobje upravljavca je zagotovljeno z novo zasnovo kabine. Njegova prostorna zasnova omogoča več prostora za noge in glavo. Večje vetrobransko steklo in ožji A-stebrički dajejo operaterju odlično vidljivost nad rezalnikom. Značilnosti vključujejo nove sedeže, ki se lahko obračajo za 30 stopinj v vsako smer, in naslone za noge, ki zagotavljajo udoben položaj sedenja.

12-palčni barvni zaslon na dotik CEBIS je enostavno nastavljiv neodvisno od naslona za roke. Tako kot prej je mogoče poleg uporabe zaslona na dotik CEBIS vse glavne funkcije kombiniranja aktivirati tudi z gumbi na naslonu za roke.

Za TRION so na voljo štirje samodejni krmilni sistemi: LASER PILOT na rezalniku, FIELD SCANNER, nameščen v kabini, AUTO PILOT na kosilnicah ali satelitski GPS PILOT, ki ga upravljate z novim terminalom CEMIS 1200.


Sekundarni separator

Vsi modeli s petimi in šestimi-tresalniki TRION 500 in 600 so serijsko opremljeni z dobro preizkušenim sistemom CLAAS Multifinger Separation System (MSS), ki enakomerno razprši slamo za večjo učinkovitost ločevanja, zlasti v težkih razmerah. Trion opremljen s 4-nivojskim tresalom odprtega sistema, dolgim 4,5 m. Skupna separacijska površina za modele TRION 500 znaša 6,25 m2 in se pri modelu TRION 600 7,48 m2, kar je precejšnje povečanje, kot pri modelu TUCANO in največje med vsemi kombajni te velikosti na trgu.

Modeli TRION 730/720 HYBRID so opremljeni z enim rotorjem dolžine 4,2 m in premerom 570 mm s 6 rešetkami, medtem ko ima večji model TRION 750 dvojna rotorja dolžine 4,2 m in premera 445 mm s 5 rešetkami. Nova značilnost kombajnov te velikosti je hidravlična nastavitev štirih vrat bombe z loputo, hitrost rotorja pa je neskončno nastavljiva s pomočjo CEBIS, neodvisno od APS sistema. 

Druga novost pri kombajih CLAAS te velikosti je izjemno učinkovit sistem čiščenja JET STREAM s šestimi ali osmimi turbinskimi ventilatorji, kar pomeni, da se zdaj uporablja v celotni družini kombajnov CLAAS.

Modeli TRION 600/500 imajo možnost 3D sita in  4D sita, ki so na voljo tudi pri modelih TRION 700. Druge možnosti vključujejo tudi nastavitev hitrosti ventilatorja AUTO SLOPE, CRUISE PILOT, AUTO CROP FLOW in CEMOS DIALOG ali CEMOS AUTOMATIC.


Razširjeni modeli Terra Trac in Montana

Niti dve kmetiji nista enaki. V ta namen je na voljo šest modelov TRION z gosenicami TERRA TRAC ali MONTANA za pobočja.

Kmetje so vse bolj pozorni na nego svoje zemlje. Da bi zadovoljili povpraševanje naših strank po gosenicah na manjših kombajnih, je TERRA TRAC zdaj na voljo na TRION 530 s petimi-tresali, zaradi česar je to prva kombinacija CLAAS te velikosti, ki ima to možnost. Sistem TERRA TRAC, ki se uporablja za TRION, je podoben sistemu tretje generacije TERRA TRAC na modelu LEXION, s polnim vzmetenjem in cestno hitrostjo 30 km / h.


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti