Novica

Balirke QUADRANT 5300 in 5200 bodo nadomestile obstoječe modele 3300 in 3200

Nemški proizvajalec opreme CLAAS je svojim kvadratnim balirkam QUADRANT podaril preobrazbo z obsežno nadgrajenimi pogoni, večjimi komorami za bale in visoko zmogljivim vozlom.
Balirke QUADRANT 5300 in 5200 bodo nadomestile obstoječe modele 3300 in 3200

CLAAS trdi, da sta nova QUADRANT 5300 in 5200, ki bosta nadomestili sedanja modela 3300 in 3200, najhitrejši balirki na trgu.

Model 5300 proizvaja bale velikosti 1,2 x 0,9 m, model 5200 pa bale 1,2 x 0,7 m. 

Vodja produktne skupine CLAAS Greenline, Luke Wheeler pravi, da so bili pogonski sklopi obeh modelov obsežno nadgrajeni, z namenom povečanja zmogljivosti, gostot bale in udobja voznika v vseh pogojih.

"V 5300 se je hitrost rotorja povečala za 13 odstotkov na 180 vrtljajev na minuto, navor sklopke rotorja se je povečal za 10 do 14 odstotkov, navor sklopke pakerja pa se je povečal za 13 odstotkov na 9500 Nm," pravi Luke Wheeler.

"Podobno se je zmogljivost baliranja na modelu 5200 povečala za 30 odstotkov, medtem ko se je frekvenca dovajanja slame v stiskalnico povečala za 10 odstotkov.«

Komori za bale pri QUADRANT 5300 in 5200 so bile podaljšane za 40 cm na 3,85 m.  Tako bi dosegli večjo gostoto bal in stabilnejše bale pri visokih pretokih.

CLAAS tudi trdi, da so nove balirke prve velike balirke za bale, ki so na voljo z neskončno spremenljivim, hidravlično krmiljenim reverzibilnim dovodom. 

"Kombinacija s SISTEMOM POWER FEEDING SYSTEM in zadnjo valjčno stiskalnico omogoča, da se hitrost sesanja na 2,35 m širokem pobiralniku popolnoma prilagodi pogojem," pravi Wheeler.

"Hitrost sesanja lahko povečate, da povečate pretok v lažjih pogojih, ali pa zmanjšate, da zmanjšate izgubo listov pri baliranju občutljivih pridelkov, kot je lucerna."

V primeru blokade se lahko dovod zlahka obrne iz kabine traktorja.

Claas balirka ima sledeče možnosti: ROTO FEED (brez nožev), ROTO CUT (25 nožev) in FINE CUT (51 nožev).

Pri novih modelih je na voljo nov sistem za samodejno krmiljenje tlaka, ki proizvaja enakomerne bale, ne glede na balirni material ali izkušnje upravljavca, pravi Wheeler.

"To pomeni, da lahko tudi neizkušeni vozniki povečajo produktivnost in proizvedejo enotne bale, ne glede na kakovost balirnega materiala."

Druga ključna lastnost novih balirk QUADRANT je novi CLAAS -ov vozel HD. CLAAS od leta 1921 načrtuje in izdeluje lasten patentiran vozlavec (vrvica za baliranje). Slavi po svoji zanesljivosti, onemogoča nastanek neželenih ostankov vrvic in odpadkov. Za katero podjetje pravi, da so vsem svetu dosegli prepoznavnost.

"Pri razvoju serije 5000 je CLAAS ponovno pregledal svoj najstarejši patent in razvil popolnoma nov visokozmogljiv vozel HD."

Nova oblika vključuje spremenjeno kljuko in zadrževalno ploščo za vrvice ter aktivni nadzorni sistem za montažo vrvic za bolj varno in zanesljivo vozlanje z vsemi vrstami vrvic.


Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti