Kverneland

Sejalnice Kverneland Optima V

Natančno sejanje s konceptom hidravličnega variabilnega okvirja.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
Sejalnice Kverneland Optima V
Kverneland Sejalnice Kverneland Optima V
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
Sejalnice Kverneland Optima V

Kverneland Optima je univerzalna pnevmatska precizna sejalnica za koruzo, sončnice, fižol, nepeletirano peso, peletirano peso, fižol, sojo, grah in številne druge vrste semen. 

V tej skupini izdelkov je Optima V popolnna, natančna sejalnica za kmete, ki potrebujejo sejalnico z različnimi širinami vrst. Koncept okvirja Optima V omogoča stranki, da hitro spremeni minimalno širino vrste 30 cm na 80 cm, kar zagotavlja hiter odziv na spreminjajoče se zahteve. Vaša prednost: visoka stopnja prilagodljivosti in manj izgube časa.

Okvir

Stroj temelji na popolnoma novem konceptu okvirja, ki kupcu omogoča hitro spreminjanje širine vrstice od najmanj 30 cm do 80 cm. 

 • Vrstice so nameščene na premične nosilce, pritrjene na glavni okvir kvadratne cevi 180x180 mm. Stroj je mogoče preklopiti iz trimetrskega transportnega položaja v štirimetrski delovni položaj s pritiskom na eno tipko.
 • Močna stabilnost in jasna zasnova zaradi nove Optima glave, izdelane iz okrogle cevi.
 • Ker je zalogovnik za gnojilo neposredno na vrhu vzglavja, je težišče postavljeno spredaj, kar zmanjšuje zahteve po dvigovanju.

Sejalna enota HD - II

Za zastirko in klasično setev 

 • Optimalna kontrola globine tudi v ekstremnih pogojih zaradi velike osnovne teže sejalne enote z možnostjo dodajanja dodatnega pritiska (do 100 kg) na vsako posamezno sejalno enoto preko vzmetnega sistema.
 • Učinkovito sledenje konturi tal zaradi velike bočne kontrole globine z odprtimi merilnimi kolesi (Ø410 mm, širina 120 mm).
 • Lahko ponovno stiskanje in prekrivanje semena izvedeta vmesno stiskalno kolo (opcijsko: težko nerjaveče jeklo) in več nastavljivo stiskalno kolo V – za zagotovitev maksimalnega vznika na polju.


Sejalno srce brez tesnil za HD-II 

 • Kvernelandovo patentirano sejalno srce je znižalo stroške vzdrževanja na minimum.
 • Brez trenja, brez obrabe, nizek pogonski moment, minimalno vzdrževanje: sejalna plošča se vrti v sejalnem srcu skupaj z vakuumsko komoro. Ta sejalni boben je povezan z vakuumskim ventilatorjem preko votle gredi.
 • Ta princip semenskega srca ne povzroči izgube vakuuma in zato zahteva nizek vakuum.


SX sejalna enota

Do 18 km/h za največjo učinkovitost 

 • Optimalna regulacija globine zaradi velike osnovne teže sejalne enote z možnostjo dodatnega pritiska (do 100 kg) na vsako posamezno sejalno enoto preko vzmetnega sistema.
 • Učinkovito sledenje konturi tal zaradi velikega nadzora globine z odprtimi merilnimi kolesi (⌀410 mm, s 120 mm)
 • Natančno odlaganje semena z majhnim lemežem, ki tvori čisto brazdo. Dobro polaganje in prekrivanje semena zagotavljata gladko gibljivo vmesno stiskalno kolo in več nastavljivo V-pritisno kolo.


Sejalno srce – Optima SX 

 • S sejalnim srcem pod tlakom se seme "izstreli" z zračnim tokom do 70 km/h v brazdo. Gladko, prožno vmesno stiskalno kolo ujame in zaščiti občutljiva semena. Vsi negativni vplivi, kot so vibracije na poti med točko izpusta in stikom s tlemi, so odpravljeni zaradi močnega zračnega toka.
 • Semena dosežejo popoln položaj v zemlji. Vsaka setvena vrsta je električno napajana preko ISOBUS povezave. Dodaten generator ali drugi viri energije niso potrebni. Celotno napajanje in krmiljenje poteka preko ISOBUS-a.

Mikro sejalnik za sejalne enote Optima HD-II in SX

Mikrohranila in majhne količine insekticidov ali fungicidov zagotavljajo najboljši začetek pridelka. 

Električni mikro-sejalniki za sejalne enote Optima HD-II in SX so zasnovani kot nahrbtnik za sejalnimi enotami in ponujajo prostornino zalogovnika 17 litrov. 

Poganjajo jih električni pogon in jih krmili ISOBUS. Dozirna naprava je sestavljena iz plastičnega ohišja, odpornega proti obrabi, z zamenljivimi celičnimi kolesi iz nerjavečega jekla. To zagotavlja natančno odmerjanje mikrozrnc.

Precizno kmetijstvo

Udoben, popolnoma integriran krmilni sistem ISOBUS omogoča prilagajanje na zaustavitvene in začetne točke sejalne vrste. To zagotavlja natančen vklop in izklop na koncu polja in v voznih poteh (brez prekrivanj ali napak).

Optima e - drive II

E-drive II – popoln nadzor in nadzor stroja iz kabine traktorja po standardu ISOBUS 

 • Pri e-drive II se vsaka sejalna enota posebej poganja preko elektromotorja.
 • Pogon, ki zahteva malo vzdrževanja, je povezan neposredno s sejalnim srcem preko zobatega jermena v inkapsuliranem protiprašnem ohišju.
 • To omogoča izjemno kompaktno zasnovo in gladke pogonske lastnosti z nizko porabo toka.
 • Vsi podatki se vnesejo in preberejo prek terminala ISOBUS, kot je IsoMatch Tellus PRO ali Tellus GO+.
 • Setvene razdalje so brezstopenjsko nastavljive in jih lahko med setvijo spreminja.
 • Vse sejalne enote je mogoče izklopiti posamično.
 • V povezavi s širino setve v tesni vrsti 37,5 cm pride do izraza še ena prednost e-drive II: individualno preklapljanje voznih poti. Vozne poti je mogoče nastaviti za poljubno širino.
 • e-drive II ima popoln elektronski nadzor vseh funkcij stroja, vključno z nadzorom semena preko optosenzorja.

Tehnične specifikacije

Delovna širina (m) 2,7- 4,8
3,15- 4,8
2,64- 4,4
Število vrstic 6 6 + 1 8
Širina vrstice (cm) 45-80
75 + 80 (6 vrstic)
45 - 65 (7 vrstic)
33- 55

Video

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti