Kverneland

Sejalnica Kverneland Optima F

Optima F 6 m z hidravlično zložljivim okvirjem je odlična kombinacija hitrega zlaganja, visoke zmogljivosti in enostavnega rokovanja, tudi pri majhnih velikostih polja.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
Sejalnica Kverneland Optima F
Kverneland Sejalnica Kverneland Optima F
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
Sejalnica Kverneland Optima F

Optima

Kverneland Optima je univerzalna sejalnica za koruzo, sončnice, poljski fižol, rdeča pesa, nizek fižol, soja, grah in številne druge vrste semen, pripravljenih za mulčenje ali konvencionalno setev.  

Dobro preizkušena precizna sejalnica je z novim hidravličnim zložljivim okvirjev  Optima F, prava izbira za večje kmetije in proizvajalce. 

Optima F je lahko za še večjo zmogljivost, opremljena z HD-II ali SX enotami. 

Hitro zložljiv, iz delovne širine 6,00 m v transportni položaj. Zahvaljujoč sistemu vzporednega hidravličnega zlaganja ni potrebno izprazniti vsakega posameznega zalogovnika pred zlaganjem, kar prihrani čas.


Okvir je lahko opremljen z:

 •  8 vrstami za koruzo
 • 12 vrstami za kombinirano uporabo pri sladkorni pesi, koruzi, sončnicah, soji 
 • 16 vrstami z HD-II za ozko setev koruze in ogrščice.


Opcijsko je na voljo aplikator za mikro-granule, mikro sejalna enota.  

Za vnos gnojila se lahko Optima F kombinira s sprednjim zalogovnikom DF2/DF1, opremljen s posebno dozirno napravo in ustrezno razdelilno glavo za vrstno gnojenje.


Modularna struktura Kverneland DF1 in DF2 zagotavlja enakomerno porazdelitev teže po razporeditvi stroja. Traktorju zagotavlja maksimalno uravnoteženost in izboljšuje varnost ter okretnost, hkrati pa vozniku omogoča neomejen pogled na osnovno nastavitev stroja.


Prednosti

 • Najboljša manevriranja in neomejen pregled 
 • Največja natančnost 
 • Prilagodljivost glede na vrsto semena in razmere tal
 • Inteligenca ISOBUS 
 • V kombinaciji z iXtra LiFe je možna uporaba tekočega gnojila med setvijo.

V kombinaciji z iXtra LiFe je možna uporaba tekočega gnojila med setvijo. Za več podrobnosti glejte iXtra LiFe

Optima F je popolnoma združljiva z ISOBUS in pripravljena za GEOCONTROL in GEOSEED.Sejalna enota HD - II

Za zastirko in klasično setev 

 • Optimalna kontrola globine tudi v ekstremnih pogojih zaradi velike osnovne teže sejalne enote z možnostjo dodajanja dodatnega pritiska (do 100 kg) na vsako posamezno sejalno enoto preko vzmetnega sistema.
 • Učinkovito sledenje konturi tal zaradi velike bočne kontrole globine z odprtimi merilnimi kolesi (Ø410 mm, širina 120 mm).
 • Lahko ponovno stiskanje in prekrivanje semena izvedeta vmesno stiskalno kolo (opcijsko: težko nerjaveče jeklo) in več nastavljivo stiskalno kolo V – za zagotovitev maksimalnega vznika na polju.


Sejalno srce brez tesnil za HD-II 

 • Kvernelandovo patentirano sejalno srce je znižalo stroške vzdrževanja na minimum.
 • Brez trenja, brez obrabe, nizek pogonski moment, minimalno vzdrževanje: sejalna plošča se vrti v sejalnem srcu skupaj z vakuumsko komoro. Ta sejalni boben je povezan z vakuumskim ventilatorjem preko votle gredi.
 • Ta princip semenskega srca ne povzroči izgube vakuuma in zato zahteva nizek vakuum.

SX sejalna enota

Do 18 km/h za največjo učinkovitost 

 • Optimalna regulacija globine zaradi velike osnovne teže sejalne enote z možnostjo dodatnega pritiska (do 100 kg) na vsako posamezno sejalno enoto preko vzmetnega sistema.
 • Učinkovito sledenje konturi tal zaradi velikega nadzora globine z odprtimi merilnimi kolesi (⌀410 mm, s 120 mm)
 • Natančno odlaganje semena z majhnim lemežem, ki tvori čisto brazdo. Dobro polaganje in prekrivanje semena zagotavljata gladko gibljivo vmesno stiskalno kolo in več nastavljivo V-pritisno kolo.


Sejalno srce – Optima SX 

 • S sejalnim srcem pod tlakom se seme "izstreli" z zračnim tokom do 70 km/h v brazdo. Gladko, prožno vmesno stiskalno kolo ujame in zaščiti občutljiva semena. Vsi negativni vplivi, kot so vibracije na poti med točko izpusta in stikom s tlemi, so odpravljeni zaradi močnega zračnega toka.
 • Semena dosežejo popoln položaj v zemlji. Vsaka setvena vrsta je električno napajana preko ISOBUS povezave. Dodaten generator ali drugi viri energije niso potrebni. Celotno napajanje in krmiljenje poteka preko ISOBUS-a.

Mikro sejalnik za sejalne enote Optima HD-II in SX

Mikro-hranila in majhne količine insekticidov ali fungicidov zagotavljajo najboljši začetek pridelka. 

Električni mikro-sejalniki za sejalne enote Optima HD-II in SX so zasnovani kot nahrbtnik za sejalnimi enotami in ponujajo prostornino zalogovnika 17 litrov. 

Poganjajo jih električni pogon in jih krmili ISOBUS. Dozirna naprava je sestavljena iz plastičnega ohišja, odpornega proti obrabi, z zamenljivimi celičnimi kolesi iz nerjavečega jekla. To zagotavlja natančno odmerjanje mikro-zrn.

Precizno kmetijstvo

Udoben, popolnoma integriran krmilni sistem ISOBUS omogoča prilagajanje na zaustavitvene in začetne točke sejalne vrste. To zagotavlja natančen vklop in izklop na koncu polja in v voznih poteh (brez prekrivanj ali napak).

Tehnične specifikacije

                                                                                                                                                                                                                        Optima F

Okvir Vzporedno hidravlično zlaganje
Delovna širina/ transportna širina (m) 6,00 / 3,00
Vrsta setvene vrstice
HD-II, SX hitra setvena vrsta
Število vrstic * 8 - 16
Razdalja v vrsti (cm) 37,5 - 80
Prostornina rezervoarja za seme (l) 30/ 55/ 60
E- drive II/ pripravljena za GEOSEED ®  Standardno
F- drill Možnost
iXtra Life
Možnost
Mikro- drill Možnost

* Odvisno od setvene vrstice 

Video

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti