Kverneland

Sejalnica Kverneland E-drill Compact in E-drill Maxi

Ta integrirana sejalnica je učinkovita, natančna in uporabniku prijazna. E-drill Compact je na voljo s prostornino rezervoarja do 1400 litrov, E-drill Maxi pa do 2000 litrov.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
Sejalnica Kverneland E-drill Compact in E-drill Maxi
Kverneland Sejalnica Kverneland E-drill Compact in E-drill Maxi
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
Sejalnica Kverneland E-drill Compact in E-drill Maxi

Prednosti

 • Lahko dostopna merilna naprava ELDOS
 • Enostavna in neodvisna nastavitev globine brane in lemežev
 • Natančno polaganje semen s CX-II lemeži
 • Centralna nastavitev globine in tlaka brane

Pnevmatski sistem

 • Dozirna naprava ELDOS s posebnim rotorjem natančno odmeri potrebno količino semena in ga odvaja v injektor semena, kjer se pomeša z zračnim tokom in nato skozi difuzorsko cev in cevi za dovajanje semena do lemežev. 
 • Razdelilna glava je nameščena v zaščitenem položaju znotraj rezervoarja za seme.

ELDOS - merilna naprava

 • ELDOS električno poganja e-com in je povsem združljiv z ISOBUS.
 • GEOCONTROL z GPS signalom je možen, kar prepreči dvojno sejanje.
 • Posebni senzorji zagotavljajo upravljanje iz kabine traktorja.
 • Na voljo je pet standardnih rotorjev: za drobna in velika semena ali gnojila.
 • Menjava rotorjev je hitra in enostavna - izvede se brez kakršnih koli orodij.
 • Možne so količine od 1 do 400 kg/ha (odvisno od delovne hitrosti in širine).
 • Dozirna naprava je vedno lahko dostopna.

CX- II lemež

 • Lemež CX-II zagotavljajo gladek potek in natančno dolaganje semena
 • Položnejši rezalni kot ( 5,4° ) zahteva manj vlečne moči za doseganje konstantne globine sejanja do 6 m. 
 • S prednapeto vzmetjo je mogoče doseči pritisk na lemež do 35 kg. Varno delovanje je zagotovljeno pri delu z visokimi delovnimi hitrostmi in velikimi količinami ostankov na površini tal.
 • Medvrstna razdalja med lemeži 445 mm za največjo oddaljenost in sledeče stiskalno kolo (standardna oprema) zagotavljata optimalen stik semena in tal v vseh pogojih.
 • Pritisna kolesa lahko nastavite v fiksen ali lebdeči položaj, da se lahko hitro prilagodite spreminjajočemu se vremenu, zemlji ali delovnim pogojem.

Integrirana dodatna sejalnica

Za razširjeno področje uporabe na voljo dodatna sejalnica Kverneland a-drill. Sejalnica ima ločen rezervoar in dozirno napravo ter omogoča uporabo dodatne vrste semen/ gnojila v enem prehodu. 

Trajnostno in učinkovito

Dodaten posevek zatira rast plevela, prav tako zajame mineralni dušik v tleh in dušik iz zraka pri mešanju s stročnicami in ga pretvori v organski dušik. Tako bo dušik še vedno na voljo za naslednje posevke. Gnojila se uporabljajo najbolj natančno za podporo rasti rastlin, še posebej med razvojem mladosti. 


Prednosti

 • Največja učinkovitost in prihranek stroškov s kombinirano uporabo različnih vrst semen in/ali gnojil v enem prehodu
 • Spodbujen razvoj korenin
 • Zmanjšano tveganje erozije
 • Povečana trajnost
 • Povečana biotska raznovrstnost in vsebnost humusa


Evropovezava

Prilagodljivost je ključna! 

Lemeže je mogoče preprosto priklopiti in odklopiti s kljuko za priklop. Zarisovalci sledi so pritrjeni na motorno brano, zato jo lahko uporabljate samostojno.

Lemežna gred je z Euro-Connection pritrjena neposredno na okvir valjev in jo je mogoče hitro in enostavno priklopiti zahvaljujoč lahko dostopnemu hidravličnemu in elektronskemu vmesniku. 

E-sejalnica je zasnovana izključno za kombiniranje z motornimi branami Kverneland.  Elektronski nadzor

Za elektronsko krmiljenje sejalnice so na voljo naslednji krmilni sistemi

Focus 3

Focus 3 je nov terminal, ki krmili sistem e-bas, ki vključuje senzor nizke ravni zalogovnika, različne sisteme voznih poti, informacije o ha, km/h, spremljanje hitrosti ventilatorja, marker pred vznikom, nastavitve količine semena. Focus 3 ni združljiv z ISOBUS.  


IsoMatch Tellus GO

Večfunkcijski terminal z enim zaslonom je bil razvit za hiter in preprost nadzor vseh priključkov ISOBUS, kmetu pa daje izkušnjo po meri, saj ustreza vsem potrebam po preprostem in učinkovitem rokovanju s kmetijskimi stroji in opravili. IsoMatch Tellus GO je kmetov prvi korak k natančnemu kmetovanju. Z aplikacijo IsoMatch GEOCONTROL, ki je enostavna za uporabo, je mogoče povečati učinkovitost ter prihraniti čas in stroške. Aplikacija vključuje ročno vodenje, nadzor odsekov in spremenljivo stopnjo.


IsoMatch Tellus PRO

IsoMatch Tellus PRO je središče za povezovanje vseh strojev ISOBUS in platforma za izvajanje aplikacij natančnega kmetovanja. Ponuja vse, kar kmet potrebuje, da kar najbolje izkoristi svoje stroje in pridelke, kot tudi prihranek stroškov pri gnojilih, kemikalijah in semenih z uporabo samodejnega krmiljenja sekcij in krmiljenja spremenljive količine. Z edinstveno funkcijo dvojnega zaslona kmetu omogoča ogled in nadzor dveh strojev in procesov hkrati.

S tem novim terminalom lahko do konca delate kot PRO. Največji delovni doseg za krmilnik opravil IsoMatch GEOCONTROL se poveča z 2 km na največ 10 km od začetne točke. Tako so tudi izjemno velika polja obdelana na popolnoma profesionalen način. Nov zaslon visoke svetlosti povečuje udobje operaterja. Vidljivost je čez dan povečana, v temnih razmerah pa zatemnjena, svetleč zaslon je preteklost.

Uporabnikom prijazen

Inovativen in natančen nadzor globine.

Paralelogram in štirioglati spoj E-drill-a zagotavljata optimalno nastavitev vrtavkaste brane in lemeža za natančno uporabo semena. Pomembno: nastavitev vrtavkaste brane ne vpliva na lemež oziroma globino setve.

Tehnične specifikacije


MODEL E- drill Compact E-drill Maxi
Delovna širina/ transportna širina (m) 3,0 / 3,5 / 4,0
3,0 / 3,5 / 4,0
Prostornina rezervoarja (l) 1100 - 1400
1600 - 2000
Število lemežev (razdalja 12.5 cm- standardno) 24/ 28/ 32
24/ 28/ 32
Število lemežev (razdalja 15.0 cm- opcijsko) 20/ 24/ 26
20/ 24/ 26
Teža (kg) 1120/ 1270/ 1350
1220/ 1300/ 1390


Video

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti