Claas

EVION 450 - 410

Prilagodljiv in pripravljen na prihodnost.

Prilagodljiv in pripravljen na prihodnost.

Fleksibilnost – Ne glede na vrsto pridelka ali pogoje žetve se EVION hitro prilagodi novim situacijam in jih obvlada skupaj z vami.
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Vpišite nam vaše podatke in naša svetovalna ekipa bo stopila z vami v stik, v roku 5-7 delovnih dni.
EVION 450 - 410
Claas EVION 450 - 410
Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
EVION 450 - 410

EVION olajša žetev vsem

Večfunkcijski ročaj CMOTION in pregleden terminal CEMIS 700 sta zelo enostavna za uporabo. CEMIS 1200 (izbirno) vas podpira pri vsaki vrsti pridelka z natančnim GPS sledenjem in omrežno dokumentacijo. Zahvaljujoč LED delovnim lučem, popolnoma avtomatski klimatski napravi in nizki ravni hrupa lahko udobno delate v vseh pogojih.


Terminal CEMIS 700 visoke ločljivosti

Na zaslonu CEMIS 700 so s silhueto stroja prikazani najpomembnejši parametri. Poleg tega omogoča prikaz do dveh slik iz kamere. Integrirano je tudi upravljanje žetev z do 20 opravili in žetvena knjiga z osnovnimi nastavitvami za 24 vrst rastlin. Po sezoni kombajnov lahko terminal na traktorju uporabite za priključke ISOBUS.

Natančen krmilni sistem

CEMIS 1200 (izbirno) vas podpira pri vsaki vrsti pridelka z natančnim GPS sledenjem. Sistem aktivno posega v hidravliko krmiljenja in vas vedno drži na pravi poti, brez prekrivanja in s polno delovno širino po polju. Sistem deluje enako natančno ponoči in v megli kot podnevi. Prejemate signale za korekcijo za katero koli želeno natančnost.

AUTO CROP FLOW

Da bi se izognili izpadom zaradi zastojev, poškodb ali preobremenitve, AUTO CROP FLOW stalno spremlja hitrost mlatilnega mehanizma, sekalnika slame in motorja. Če je prednastavljena meja zdrsa presežena ali če loputa za zbiranje slame sporoči blokado, sistem sproži zaščitne ukrepe, da prepreči vstop dodatnega materiala v stroj.

Kratki preklopni časi

Pri vseh vrstah posevkov EVION prepriča s stabilnim pretokom, tudi v težkih pogojih mlatev. Zahvaljujoč kratkim preklopnim časom lahko v hipu preklopite z ene vrste pridelka na drugo. Segment zamenljive košare je eden od razlogov, zakaj je EVION MAXI primeren za več posevkov. Preprosto ga je mogoče zamenjati skozi lovilec kamnov. Za to ni treba razstaviti dovodnega kanala. Ta majhen trud vam prihrani veliko časa.

Mlatilni mehanizem vam zagotavlja močno mlatev in ločevanje skozi celotno žetev. Zaradi velikih centrifugalnih sil se na vseh površinah koša loči bistveno več zrn. 600 mm velik in 1420 mm širok mlatilni boben je univerzalno uporaben in izjemno nežno ravna s slamo in zrnjem tudi pri visokih pretokih. Če nastavite hitrost mlatilnega bobna, se bo samodejno prilagodila hitrost metalnika slame.  

Popolno udarjanje

Mlatilna konkavna je zasnovana kot MULTICROP in je kos vsakemu posevku. Položaj mlatilnice je mogoče brezstopenjsko hidravlično nastaviti iz udobja kabine. Konkavni razmik mlatilnega bobna se nastavlja vzporedno. Vgrajena zaščita pred preobremenitvijo preprečuje blokade in ščiti mlatilni mehanizem pred poškodbami.

3D čiščenje z AUTO SLOPE

Čistejše kot je žito, večji dobiček imate. Hribovita polja so izziv za čiščenje žita. Hitrost ventilatorja je treba zmanjšati navzgor in povečati navzdol. AUTO SLOPE vas razbremeni z nadzorom hitrosti ventilatorja glede na vzdolžni naklon. Učinkovitost čiščenja vedno ostane stabilna. Pretok pridelka pri čiščenju se ohranja. S tem se poveča pretočnost in zmanjšajo izgube zrn na pobočjih.

SPECIAL CUT

SPECIAL CUT zagotavlja pravi rez z do 72 noži, brušenimi na obeh straneh, in mehansko nastavljivim proti - nožem. Kratke dolžine sekanja SPECIAL CUT so idealne, če pozneje obdelujete zemljo brez pluga. Razdelilnik plev enakomerno porazdeli izpust sita po celotni delovni širini. Izgubljena zrna in semena plevela se enakomerno dvignejo in jih je mogoče bolje obdelati.

Zmogljiv 6,7-litrski motor Cummins

Zmogljive enote izpolnjujejo emisijske standarde Stage V ali Tier 3 in jih odlikuje visok navor in učinkovit prenos moči. Zahvaljujoč DYNAMIC POWER zagotavljajo točno toliko moči, kot jo potrebujete. Inteligentno upravljanje motorja je standardno v vseh strojih in zmanjša vašo porabo goriva do 10 %.

8.000 litrski rezervoar za žito

Rezervoar za žito velike prostornine lahko izpraznite v največ 90 sekundah. Izpustna cev posode za žito natančno usmeri curek in prepreči, da bi stekel navzdol. Med celotnim postopkom prenosa imate vedno najboljši pregled nad svojimi transportnimi vozili.

QUANTIMETER merjenje donosa

Merjenje pretoka, merjenje vlage in prikaz podatkov v CEMIS 700 so bistvene funkcije QUANTIMETER. Merjenje pretoka je specifično za vrsto pridelka. Vsebnost vlage v požetem pridelku se stalno preverja in po potrebi prikaže. QUANTIMETER samodejno izračuna točno količino žetve z ustreznimi korekcijskimi faktorji, ki vključujejo tudi prečni in vzdolžni naklon stroja.

1. Svetel CEMIS 700 terminal

Terminal CEMIS 700, ki podpira ISOBUS, vas na prvi pogled obvešča o vseh pomembnih statusih stroja.

2. Naslon za roke

Vaša desna roka intuitivno upravlja vse pomembne funkcije stroja z neposredno nastavitvijo.

3. Prilagajanje

Terminal CEMIS 700 lahko nastavite tako, kot vam najbolj ustreza.

4. Več prostora za noge

Ozek volanski drog in udobne opore za noge nudijo tudi visokim voznikom dovolj udobja.  

5. Udobni sedeži

Zračno oblazinjen voznikov sedež in udoben sovoznikov sedež ščitita vaš hrbet tudi v dolgih dneh.

6. Dobra vsestranska vidljivost

Samonosne ročice ogledal in ozki stebrički kabine zagotavljajo jasen pogled v vse smeri.

7. Jasno vidni ostanki

Neposreden pogled na pometanje vam omogoča hitro oceno nastavitev stroja.

8. Veliko nadzorno okno za ogled rezervoarja za žito

Tako še lažje preverite kakovost pridelka.

9. Prijetno ozračje

Zahvaljujoč standardni avtomatski klimatski napravi lahko delate pri prijetni temperaturi tako v mrzlih kot v vročih dneh.

10. Paket močnih LED luči

Osvetlite svoje področje uporabe z LED delovnimi lučmi v polmeru 360°.

Tehnične specifikacije

EVION 450 430 410
Širina mlatilnega bobna (mm) 1420 1420 1420
Število tresal 5 5 5
Rezervoar za žito (l) 8000  6500 5600
Motor Cummins B6.7 Cummins B6.7
Cummins B6.7
Maksimalna moč motorja (ECE R 120) (kW/KM) 190 / 258 170 / 231 150 / 205
Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti