Kverneland Flatliner

Kverneland Flatliner

Kverneland Flatliner

Kverneland

Prodajalec: Kverneland

Kverneland Flatliner

Rahljanje tal je ena najpomembnejših nalog za dolgoročno in trajnostno upravljanje in vzdrževanje tal. Glede na vrsto tal in rastlino lahko dobra struktura tal poveča donos do 30%. Zbijanje tal med drugim povzroča težka oprema za spravilo ali predelavo, zlasti kadar se uporablja v težkih pogojih. Najboljša rešitev za vse te potrebe je uporaba podrahljačev, kot je Kverneland Flatliner.

Razporeditev zob Pro-Lift v obliki črke V razbremeni zbijanje do globine 50 cm, zmanjša potrebe po energiji in izboljša prodiranje v tla. Zobci so pritrjeni na okvir z navojnimi objemkami. Po potrebi lahko razmik med zobmi spreminjate. Ukrivljena oblika zob Pro-Lift in visokokakovostno kromirano borovo jeklo zmanjšuje obrabo, omejuje potrebo po moči in preprečuje, da bi se na površini pojavili grude in kamni.

Preizkušeni klinasti obročasti valj DD-600 zagotavlja popolno ponovno utrjevanje zgornjega sloja tal po globokem zrahljanju. Flatliner zato vedno zapusti vremensko odporno polje.

Prednosti:

  • Največja razčlenitev tal brez mešanja
  • Minimalne površinske motnje
  • Zmanjšana obraba
  • Zmanjšana potreba po moči
  • Optimalna ponovna konsolidacija
  • Vremensko odporna gredica

 

Flatliner zobci

Pro-Lift zobci:

Zobci Pro-Lift in zlasti konica zob kažejo na svojo superiornost v najtežjih tleh in pri operacijah s povečano potrebo po rahljanju. Zobci so lahko do maks. 50 cm globine.

Zobci (LD):

Zobje LD (Low Disturbance) so na voljo za vse modele Kverneland Flatliner, da dosežejo minimalne površinske motnje. Konica je za daljšo življenjsko dobo prevlečena s karbidom.

Flatliner - DD - Klinasti obročasti valj

Učinkovita ponovna konsolidacija ima pomembno, pogosto podcenjeno vlogo v sodobnem poljedelstvu. V preprostem sistemu kmetovanja obnova pripomore k prihranku dragocenega časa, zmanjšanju stroškov in povečanju donosa.

Ponovna konsolidacija je tudi podlaga za optimalno odvajanje vode in zmanjšanje erozije za boj proti škodljivemu zbijanju, kar ovira rast korenin in infiltracijo vode ter je tudi eden glavnih vzrokov za slabe strukture tal. DD valj s premerom 600 mm zagotavlja optimalno ponovno utrjevanje, izravnavo in nadzor globine stroja za prvovrstna, vremensko odporna tla.

Model Flatliner 300 Flatliner 350
Delovna širina [m] 2.61 3.15
Okvir [mm] 150 x 150 x 10 150 x 150 x 10
Št. zob 3 ali 5 5
Razmak med zobmi [cm] 87 / 57 63
Povp. potrebna moč [KM] 130 - 150 140 - 200
Max. potrebna moč [KM] 250 250
Teža [kg] 1.700 2.150

Povpraševanje

    1. Grapak d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Galerija

Katalog

Hitro iskanje po izdelkih: