Zobniški vitli Pfanzelt S - line

Zobniški vitli Pfanzelt S - line

Zobniški vitli Pfanzelt S - line

Pfanzelt

Prodajalec: Pfanzelt

Zobniški vitli Pfanzelt S - line

Gre za modele z dobrim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Tehnika je vzeta iz večjih serij in prilagojena za manjše traktorje. Modeli so predvsem namenjeni kmetom, vendar vsebujejo profesionalne rešitve in so cenovno blizu verižnim vitlom.


S150 – 5,0t vlečne sile
S160 – 6,0t vlečne sile
S172 – 7,2t vlečne sile

Glavne značilnosti:

  • lahka izvlečena sila le 30N
  • le 21% izguba moč zaradi velikega premera samega bobna
  • natančna kontrola zaviranja, sklopka z več lamelami in svojim oljnim sistemom
  • prilagoditev vitle za različne namene dela s sistemom PPS
  • standardni daljinski upravljalnik s funkcijo nastavitve obratov motorja
  • opcije: razdelilnik za vrv, hidravlični podajalnik vrvi, različne izvedenke vrvi...

Ščit
Vitli serije S-line imajo posebne ščit narejen iz drobnozrnatega jekla, ki naredi ščit bolj tog. Klinasta oblika omogoča dobro stabilnost in dolgo življenjsko dobo. Stranske podporne noge so hitro nastavljive in dodatno zagotavljajo varnost med delom.

Boben
Ima velik premer ki precej zmanjša izgubo sile. Nizka pozicija omogoča preprost vstop žične vrvi brez uporabe dodatne jermenice.
Pozicija bobna z vodili omogoča enostavno odvijanje in navijanje vrvi brez prepletanj. Vse to zahteva malo pogonske energije. Enostavna je priključitev na traktor zaradi nizkega težišča same vitle.

Pogon
Pogon poteka preko kardanske gredi z 540, 540E ali 1000 obr/min. Pogon poteka naprej preko zvezdnega zobnika do polžastega menjalnika v oljni kopeli. To zagotavlja gladko delovanje in dolgo življenjsko dobo. Za nadzor zaviranja in sklopke se uporablja poseben sistem lamel. Celoten sistem je vgrajen in zaščiten.

Vrv
Vrv je vedno pripravljena na uporabo in se nadzira s posebno naletno zavoro. Pri navijanju cilinder pritiska na vrv s posebno zavoro. Pritisk se uravnava po potrebi. Pri izvlečenju se zavora popolnoma sprosti. Posebej so razvili podajalnik vzmeti (preko tlačnega vlaja) z neprekinjenim delovanjem. Distribucijska enota deluje mehansko-hidravlično in je montirana zadaj ter je popolnoma zaščitena.


Držalo za rezervoar za bencin in motorno žago ter zaboji za orodje so del serijske opreme. Poseben ventil omogoča sprostitev vrvi, to je posebej pomembno v kritičnih situacijah. Za nemoteno delovanje skrbi samostojni oljni krog s posebno filtrirno enoto. Edinstven sistem PPS  omogoča nastavitev sklopke in zavore glede na same razmere, kar pripomore k enostavnosti in varnosti uporabe. Nadzor nad obrati motorja preko dalinjca je tudi del serijske opreme.

 

  S150 S160 S172
Vlečna sila (kN) 50 60 72
Žična vrv (serijsko Ø v mm x m) 10 x 70 11 x 70 12 x 60
Širina zadnjega ščita (serijsko) mm 1500 1500 1800
Daljinjsko vodenje (Elca Vetta) serijsko serijsko serijsko
Precizno upravljanje PPS serijsko serijsko serijsko
Razdelolnik vrvi in naletna zavora opcija opcija opcija
Žična vrv (opcija Ø v mm x m) 10 x 110 11 x 110 12 x 90
Hidromehanski izmet vrvi opcija opcija opcija
sredinski pogon serijsko opcija opcija
teža (kg) 380 390 420

Povpraševanje

    1. Grapak d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Galerija

Hitro iskanje po izdelkih: