Novica

Svetovni dan Kmetovalk - 15. oktober

Leta 2008 je organizacija združenih narodov razglasila 15. oktober za dan kmetovalk. Z obeležbo želijo širšo javnost ozavestiti o njihovi pomembni vlogi v kmetijstvu in njihovega prispevka na podeželju.
Svetovni dan Kmetovalk - 15. oktober

Današnji dan je pomemben za ozaveščanje ključne vloge kmečkih žensk in deklet v družbi. So nepogrešljiv element v kmetijstvu, opravljanju z zemljišči in naravnimi viri, v prehranski varnosti in prehrani ter v podeželskih podjetjih.

Kar potrjuje tudi statistika. Namreč v Sloveniji imamo 48 % žensk, ki so nosilke in družinske članice, udeležene v kmetijskem gospodarstvu. Kar je višje od EU povprečja z 42 %. Prav tako nas razveseljuje statistika, ki nakazuje na povečanje ženskih vodstvenih vlog. Nosilk kmetijskega gospodarstva v Sloveniji znaša 29 %.

Navkljub statistiki, se zavedamo, da je njihova vloga in pomen še premalo predstavljena širši javnosti.

Zato smo se Grapak odločili, da prispevamo k ozaveščanju žensk v kmetijstvu ter se poklonimo vašemu prispevku razvoja in izboljšanja pogojev na podeželju.

Danes praznujemo z vami!


vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje ali potrebujete nasvet? 

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Polja označena z * so obvezna!


Grapak A1 d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti